Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Έρχεται μείωση σε όρια εμπορευσιμότητας

Μείωση των κατώτατων ορίων εμπορευσιμότητας αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το Δ.Σ. του χρηματιστηρίου, προκειμένου να «απεγκλωβιστεί» μεγάλος αριθμός εταιριών που σήμερα κινδυνεύει με υπαγωγή σε μικρότερη κατηγορία.

ΧΑ: Έρχεται μείωση σε όρια εμπορευσιμότητας
Μείωση των κατώτατων ορίων εμπορευσιμότητας αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το Δ.Σ. του χρηματιστηρίου, προκειμένου να «απεγκλωβιστεί» μεγάλος αριθμός εταιριών της μεγάλης αλλά και της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης που σήμερα κινδυνεύει με υπαγωγή σε μικρότερη κατηγορία.

Η κατηγορία Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών είναι αυτή που θα «υποδεχόταν» τις περισσότερες εταιρίες βάσει των κριτηρίων (κεφαλαιοποίηση, εμπορευσιμότητα, διασπορά) του τελευταίου εξαμήνου, ενώ σημαντικός αριθμός εταιριών της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης επίσης αντιμετωπίζει πρόβλημα μεταφοράς στα ΕΧΧ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, η μείωση στα ισχύοντα ποσοστά εμπορευσιμότητας θα είναι της τάξεως του 30%.

Κατά συνέπεια, το σημερινό πλαφόν 20% για παραμονή στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση αναμένεται να διαμορφωθεί στα επίπεδα του 14%, το 15% που σήμερα αποτελεί min. επίπεδο εμπορευσιμότητας για παραμονή στη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση θα πέσει σε επίπεδα πέριξ του 10,5%, ενώ το 5% που είναι το ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό εμπορευσιμότητας για μη υπαγωγή στην κατηγορία Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών αναμένεται να μειωθεί σε επίπεδα κοντά στο 2,5% - 3%.

Οι παραπάνω αλλαγές στις συγκεκριμένες διατάξεις του Κανονισμού Λειτουργίας του Χ.Α. αναμένεται να είναι και το κύριο θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ. του χρηματιστηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v