Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: Στα εξάμηνα το ενδιαφέρον

Άρεσαν τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, που ξεπέρασαν την εκτίμηση των αναλυτών. Στα λεφτά της η Alpha Bank, με… ανάμικτη την προσέγγιση των αναλυτών. Αναμονή για Εθνική, MPB-MIG αλλά και του αμερικανικού ΑΕΠ αύριο.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Μεικτή εικόνα διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Η τάση στις αγορές παραμένει μεν πτωτική προς αποσαφήνιση όμως όσον αφορά στο ενδεχόμενο μιας τεχνικής μορφής αντίδραση.

Μεικτή όμως είναι η τάση και όσον αφορά στα αποτελέσματα τριμήνου (και εξαμήνου) των επιχειρήσεων, αλλά και των νέων προβλέψεων, τιμών-στόχων που δίνουν οι αναλυτές.

Στα 385,8 εκατ. ευρώ τα κέρδη του ΟΠΑΠ, υψηλότερα των προβλέψεων, με την μετοχή να προσφέρει δείγμα γραφής του περιθωρίου αντίδρασης τις τελευταίες δυο συνεδριάσεις, καθώς διαμορφώνεται από τα χαμηλά των 23,32 ευρώ μέχρι και τα χθεσινά υψηλά των 24 ευρώ.

Στον ΟΠΑΠ ποντάραμε και ποντάρουμε βραχυπρόθεσμα, με γνώμονα πάντα το πολύ καλό εξάμηνο.

Αντιθέτως, τα μεγέθη της Alpha Bank άφησαν μια ανάμεικτη αίσθηση στους αναλυτές, καθώς διαμορφώθηκαν στα 414 εκατ. ευρώ (ακριβώς όσο προέβλεπε και η δημοσκόπηση 12 αναλυτών του euro2day.gr και TFN).

Κατά την εκτίμησή μας, η Alpha Bank έχει δώσει την αντίδραση που τεχνικά χρωστούσε, με κορύφωση της τιμής τα 18,86 ευρώ στη συνεδρίαση της 25ης/8. Θα ήταν ευχάριστη έκπληξη αν η Alpha Bank (αποτιμάται στα 7,5 δισ. ευρώ) έπιανε εκ νέου αυτή την τιμή.

Κοντά στα 7,2 δισ. ευρώ αποτιμάται η Eurobank, με προβληματικό βραχυπρόθεσμο διάγραμμα και περιοχή άμεσης στήριξης τα 13,7 ευρώ, οπωσδήποτε. Ειδάλλως, ο ΚΜΟ 20 ημερών της Eurobank μπορεί να οδηγήσει σε νέες ρευστοποιήσεις θέσεων ικανών να οδηγήσουν την τιμή στα μέσα του Ιουλίου, δηλαδή προς τα 13,12 ευρώ (16/7).

Όμως, «όλα τα λεφτά» είναι, σύμφωνα με τους αναλυτές, η Εθνική, που χθες διαμορφώθηκε στα 28,30 ευρώ με νέες απώλειες 1,7%. Θα πρέπει να προσεχθεί πως τις τελευταίες δυο συνεδριάσεις η τιμή της Εθνικής διαμορφώνεται στα χαμηλά ημέρας. Συγκεκριμένα χθες «έκλεισε» στην κατώτατη τιμή των 28,30 ευρώ και την Δευτέρα στα 28,78 ευρώ.

Και για την μετοχή της Εθνικής το διάγραμμα «κρύβει παγίδες». Ο ΚΜΟ 20 εμφανίζεται επιβαρημένος, με την μετοχή να «απειλείται» να υποχωρήσει προς τις αμέσως χαμηλότερες τιμές, δηλαδή αυτές των 26,32 ευρώ, 26,5 ευρώ και 24,88 ευρώ της περιόδου 15-17/7.

Πάντα όσον αφορά στη βραχυπρόθεσμη τάση, μετοχές εταιριών όπως Μαΐλλης, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ευρωσύμβουλοι, Eurobank Properties, Altec, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Τέρνα, Υγεία, ΕΛΒΑΛ και ακόμη ορισμένων μπορεί να έχουν συνέχεια στη «μόχλευση».

Αυτά με την προϋπόθεση πως η διαμόρφωση του Γενικού Δείκτης στις 3.255,9 μονάδες, δηλαδή ελάχιστα πάνω από το χαμηλό ημέρας, δεν «ανοίγει την όρεξη» ορισμένων πτωτικών παικτών να ποντάρουν στο ενδεχόμενο περαιτέρω υποχώρησης βασικών δεικτών σε επίπεδα χαμηλότερα των 3.220 - 3.200 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v