Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Χωρίς εκπλήξεις το Q2, λένε οι αναλυτές

Τα αποτελέσματα της Alpha Bank δεν έκρυβαν εκπλήξεις, κάτι που στην τρέχουσα συγκυρία θεωρείται θετικό, συμφωνούν οι περισσότεροι αναλυτές. Παραμένει top pick για Natixis. Μειώσεις στις τιμές-στόχους από Citi, Εθνική-Π&Κ.

Alpha: Χωρίς εκπλήξεις το Q2, λένε οι αναλυτές
Τα αποτελέσματα της Alpha Bank δεν έκρυβαν εκπλήξεις, κάτι που στην τρέχουσα συγκυρία θεωρείται θετικό, συμφωνούν οι περισσότεροι αναλυτές. Παραμένει top pick για Natixis. Μειώσεις στις τιμές-στόχους από Citi, Εθνική - Π&Κ.

Citi

Στα 23 ευρώ ανά μετοχή, από 25 ευρώ προηγουμένως, μειώνει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank η Citigroup, με flash note της στις 26/8, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση "buy".

Ο διεθνής οίκος αναφέρει πως τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η τράπεζα για το β΄ τρίμηνο ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες των αναλυτών, χαρακτηρίζει τα καθαρά έσοδα από τόκους "καθησυχαστικά", ενώ κάνει λόγο για αυξανόμενες προβλέψεις για επισφάλειες.

Όπως επισημαίνει, οι ενοποιημένες απώλειες δανείων ήταν υψηλότερες των προβλέψεών της και για τον λόγο αυτόν προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της Alpha Bank κατά 5% για το τρέχον έτος και κατά 3% για το 2009.

UBS

Η UBS τονίζει ότι τα αποτελέσματα της Alpha Bank ήταν καλά, δεδομένης της συγκυρίας. Χαρακτηρίζει ισχυρή την αύξηση των χορηγήσεων, κυρίως στη ΝΑ. Ευρώπη.

Παράλληλα, σχολιάζει πως στην τρέχουσα συγκυρία "οι μη ειδήσεις είναι καλές ειδήσεις", οπότε τα μεγέθη της Alpha Bank δεν θα απογοητεύσουν.

Η UBS διατηρεί σύσταση "neutral" με τιμή-στόχο στα 21,9 ευρώ για την τράπεζα.

Merrill Lynch

Η Merrill Lynch σημειώνει ότι τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις, ενώ τονίζει ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους υποστηρίχτηκαν από τους καλύτερους των προσδοκιών όγκους αλλά και τη διεύρυνση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου κατά 7 μονάδες βάσης.

Παράλληλα, τονίζει την επιτάχυνση στις καταθέσεις και την επιβράδυνση των χορηγήσεων, κάτι που η Merrill Lynch χαρακτηρίζει "σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση της μελλοντικής ρευστότητας".

Natixis

Νέα, χαμηλότερη τιμή για τη μετοχή της Alpha στα 21,5 από 21,9 ευρώ δίνει η Natixis σε έκθεσή της με ημερομηνία 27/8, μετά τα αποτελέσματα εξαμήνου της τράπεζας, ενώ διατηρεί σύσταση "buy".

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας κατά 4,8%, 4,1% και 3,6% για την περίοδο 2008-10, αντανακλώντας την αύξηση στο κόστος ρίσκου λόγω της δυσκολότερης οικονομικής συγκυρίας.

Παράλληλα, προχωρά σε μείωση της τιμής-στόχου στα 21,5 ευρώ, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 17% από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ επισημαίνει ότι η Alpha Bank συνεχίζει να αποτελεί την κορυφαία επιλογή της μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

JP Morgan

Η JP Morgan σε έκθεσή της όπου διατηρεί σύσταση "overweight" και τιμή-στόχο στα 32 ευρώ τονίζει ότι η Alpha Bank συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Η μετοχή είναι διαπραγματεύσιμη με Ρ/Ε 7,3 με βάση τις εκτιμήσεις για τα κέρδη 2009, σημειώνει η JP Morgan.

Dresdner Kleinwort

Για ισχυρό Q2 με βελτίωση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου και ισχυρές τάσεις σε χορηγήσεις, καταθέσεις και ΝΑ. Ευρώπη κάνει λόγο η Dresdner Kleinwort σε έκθεσή της όπου διατηρεί σύσταση "buy" με τιμή-στόχο στα 27 ευρώ.

Eθνική - Π&Κ

Σε "equalweight" υποβαθμίζει τη σύσταση για την Alpha Bank η Εθνική - Π&Κ, με έκθεσή της στις 27/8, προχωρώντας παράλληλα σε μείωση της τιμής-στόχου στα 24,1 ευρώ ανά μετοχή, από 24,8 ευρώ προηγουμένως.

Η μείωση στην τιμή-στόχο οφείλεται σε μικρή αναπροσαρμογή των προβλέψεων της χρηματιστηριακής για τα μεγέθη 2008 της τράπεζας. Ειδικότερα, εκτιμά πλέον ότι τα καθαρά κέρδη της Alpha θα διαμορφωθούν στα 816 εκατ. ευρώ το 2008 και στα 920 εκατ. ευρώ το 2009.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι προχωρά σε υποβάθμιση της σύστασης για τον τίτλο της Alpha Bank καθώς, σε ορίζοντα έτους, εκτιμά ότι η τράπεζα δεν θα υπεραποδώσει της ευρύτερης αγοράς, καθώς η όποια θετική εξέλιξη στον τραπεζικό κλάδο θα έχει περισσότερες συνέπειες σε ποιοτικούς ανταγωνιστές που στην παρούσα φάση βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με discount έναντι της Alpha.

Επιπλέον, η Εθνική - Π&Κ εκτιμά ότι το business plan της τράπεζας έχει θέσει πολύ υψηλά τον πήχη και εκφράζει τον σκεπτικισμό της σχετικά με πιθανά ρίσκα που ενδέχεται να αναλάβει για να οδηγήσει την κερδοφορία στα επίπεδα των στόχων του πλάνου.

Με βάση τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, η μετοχή είναι διαπραγματεύσιμη με Ρ/Ε 2008 9,2 και 2009 8,2.

Marfin Analysis

Όπως σημειώνει η Marfin Analysis, τα αποτελέσματα της Alpha Bank ευθυγραμμίστηκαν με τις δικές της αλλά και με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις. Μεταξύ των θετικών του τριμήνου ξεχωρίζει το σταθερό καθαρό επιτοκιακό περιθώριο, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τις προσπάθειες ανατιμολόγησης χορηγήσεων της τράπεζας, κάτι που η διοίκηση εκτιμά ότι θα συνεχιστεί τουλάχιστον για τους επόμενους 9 μήνες.

Στα αρνητικά, η Marfin αναφέρει την επιτάχυνση στην αύξηση του κόστους στη ΝΑ. Ευρώπη, την αύξηση του κόστους ρίσκου, την αρνητική εικόνα των εγχώριων προμηθειών και την επιβράδυνση στην αύξηση των χορηγήσεων.

Η Marfin προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεων για τα καθαρά κέρδη της τράπεζας κατά 2% λόγω υψηλότερου κόστους και χαμηλότερων προμηθειών.

Η χρηματιστηριακή μειώνει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 19,7 ευρώ, από 20,1 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας την σύσταση “hold”.

ΗSBC

Η HSBC σημειώνει ότι τα αποτελέσματα ήταν ισχυρά και δεν έκρυβαν εκπλήξεις. Τα θετικά στοιχεία είναι η ισχυρή ανάπτυξη των καθαρών εσόδων από τόκους, η βελτίωση της ποιότητας ενεργητικού και η ισχυρή κερδοφορία από τη ΝΑ. Ευρώπη.

Η HSBC αναφέρει πως οι στόχοι της Alpha Bank παραμένουν δύσκολα επιτεύξιμοι στην τρέχουσα συγκυρία.

Proton Bank

Νέα, χαμηλότερη τιμή για τον τίτλο της Alpha Bank στα 22,7 από 24 ευρώ δίνει σε έκθεσή της με σημερινή (27/8) ημερομηνία η Proton, επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα εξαμήνου δεν επεφύλασσαν εκπλήξεις ενώ διατηρεί σύσταση "neutral".

Η χρηματιστηριακή προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεων κερδοφορίας για την περίοδο 2008-10 κατά 4,5-5,5%, κυρίως λόγω αδύναμης παραγωγής προμηθειών.

Παράλληλα, διατηρεί σύσταση "neutral" καθώς το περιθώριο ανόδου της μετοχής σε σχέση με την τιμή-στόχο, στο 23,6%, είναι μικρότερο σε σχέση με ανταγωνίστριες τράπεζες.

Beta ΑΧΕ

Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank, στα 26 από 28,8 ευρώ δίνει η Beta Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της με ημερομηνία 27/8 μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων εξαμήνου της τράπεζας, ενώ διατηρεί "overweight".  

Ο τίτλος της Alpha Bank υποχωρεί σήμερα κατά 2,84% στα 17,82 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v