Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χορός ανόδου με κορυφαίους ΟΤΕ - ΕΤΕ

Οι έντονες πληροφορίες περί ολοκληρωσης του deal με την DT για τον ΟΤΕ, εκτινάσσει τη μετοχή του οργανισμού στα 19,60 ευρώ (5,38%) και οδηγεί το ΓΔ στις 4.200 μονάδες. MIG, MPB, ΕΛΤΕΧ, ΜΥΤΙΛ, ΕΤΕ ακολουθούν σε υπεραπόδοση.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Οι έντονες πληροφορίες περί ολοκληρωσης του deal με την DT για τον ΟΤΕ, εκτινάσσει τη μετοχή του οργανισμού στα 19,60 ευρώ (5,38%) και οδηγεί το ΓΔ στις 4.200 μονάδες. Ακολουθούν σε υπεραπόδοση MIG, MPB, ΕΛΤΕΧ και ΕΤΕ. 

Η θετική αντίδραση αυτών των δύο εισηγμένων – πυλώνων οδηγεί τον FTSE-20 στην περιοχή των 2.213 μονάδων (κοντά στο υψηλό ημέρας) και τον Γ.Δ. στο εύρος των 4.200 μονάδων.

Ωστόσο, η «μόχλευση» αυτή μόνο καλοδεχούμενη μπορεί να θεωρηθεί, εφόσον αφορά ένα ικανό μέρος της αγοράς.

Επιπρόσθετα επιχειρείται με «καύσιμο» ουσιαστικές επιχειρηματικές διεργασίες και εξελίξεις, όπως αυτές που αναφέρουμε σταθερά τις τελευταίες ημέρες, στα μέτωπα των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας.

Εύλογα από την υπεραντίδραση του ΟΤΕ και την αναμενόμενη τελεσφόρηση των τελικών συζητήσεων μεταξύ κυβέρνησης και Γερμανών, εμφανίζεται ο όμιλος Marfin.

Σημαντικά κέρδη καταγράφονται και σήμερα τόσο για τη μετοχή του ΜΙG, αλλά και δευτερευόντως για την MPB.

Στην Εθνική λίγοι αγοραστές, σταθεροί, όμως, και κυρίως ξένοι, φαίνεται να ποντάρουν στην υπέρβαση της πρώτης περιοχής αντίστασης των 34,6-34,8 ευρώ.

Η κίνηση της Εθνικής επηρεάζει σε μικρότερο βαθμό τον κλάδο.

Από τον χώρο της ενέργειας συνεχίζεται η αντίδραση του Μυτιληναίου (κοντά στα 9 ευρώ), ενώ από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση χρήζει αναφοράς η αύξηση των συναλλαγών σε μετοχές εταιριών όπως η ΕΛΤΕΧ, Μινωικές Γραμμές, Jumbo, Motor Oil, Βιομηχανία Ζάχαρης, θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο, Sprider, Folli Follie και ακόμη ορισμένων τίτλων από αυτήν την κατηγορία.

Για τη συνέχεια, η αγορά κινείται περιμένοντας την αντίδραση των ξένων χρηματιστηρίων (εν αναμονή της νέας μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων), με την τάση στη Φραγκφούρτη να είναι ελαφρώς πτωτική για τον DAX μέχρι και 0,2% και τα πρώτα συμβόλαια για τον S&P 500 να παραπέμπουν σε ανάλογη αρχική υποχώρηση του συγκεκριμένου δείκτη στη Ν. Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v