Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος το ΧΑ μέσω ΟΤΕ-Εθνικής

Με τον ΟΤΕ μέχρι και 3% υψηλότερα και πολύτιμες στηρίξεις από την Εθνική, τον όμιλο Marfin αλλά και τις Μυτιληναίο, Αγροτική, Πειραιώς, η αγορά συντηρείται στην περιοχή των 4.130 μονάδων, με περίπου 85 μετοχές στο πράσινο.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Οι ουσιαστικές εξελίξεις κυρίως στις τηλεπικοινωνίες αλλά και στην ενέργεια συντηρούν το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τα νεότερα από το μέτωπο του ΟΤΕ, τουλάχιστον όπως αποτυπώνονται στην τρέχουσα ειδησεογραφία, οδηγούν μέχρι και τα 19,14 ευρώ τη μετοχή του Οργανισμού, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές.

Είναι ενδεικτικό πως μετά τα πρώτα 35 - 40 λεπτά, η αξία των συναλλαγών στη μετοχή του ΟΤΕ ήταν στη δεύτερη θέση, μετά την Εθνική, και πολύ κοντά στα 6,7 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά, όμως, κατά 1,8% προς τα 34,5 ευρώ βλέπει και η μετοχή της Εθνικής, προσφέροντας ανάσες για τον FTSE, που με 0,5% διαμορφώνεται υψηλότερα στις 2.175 μονάδες.

Ο Γ.Δ. παραμένει λίγο υψηλότερα των 4.130 μονάδων, καθώς σταδιακά «ανεβάζουν» στροφές οι μετοχές του ομίλου Marfin, η Αγροτική, ο Μυτιληναίος αλλά και οι Πειραιώς, ΕΛΤΕΧ, Ελληνικά Χρηματιστήρια, Jumbo και Folli Follie.

Παρατηρείται δηλαδή σταδιακή «ωρίμανση» ενός μέρους της μεγάλης κεφαλαιοποίησης που κρατά θετικό το κλίμα και σχετικά σταθερή την εισροή ρευστού σε ένα μέρος της αγοράς.

Ανοδικά διαμορφώνεται η τάση για περίπου 85 - 90 μετοχές, ενώ για 55 χαμηλότερα.

Το στοίχημα επαναφοράς του Μαΐλλη συνεχίζεται, με τη μετοχή πλέον και πάλι πάνω από το 1 ευρώ (7%), αλλά και στον Χατζηιωάννου στο 1,23 ευρώ (6,9%), στον Κυριακίδη στο 0,95 ευρώ (6,7%), στην Autohellas στα 5,66 ευρώ (5,2%) και στον Κούμπα στο 1,86 ευρώ (4,5%).

Με βάση την εικόνα των πρώτων 35 - 40 λεπτών, ενδιαφέρουσα από τεχνικής πλευράς δείχνει η μέχρι τώρα αντίδραση της Alpha Γκρίσιν στα 2,9 ευρώ, της Betanet στο 0,82 ευρώ, της Centric στο 1,6 ευρώ και ορισμένων ακόμη από αυτήν την κατηγορία.

Οι συναλλαγές περίπου αυτήν την ώρα προσεγγίζουν τα 35 εκατ. ευρώ, χωρίς πακέτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v