Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα με ΟΤΕ, ΟΠΑΠ στο προσκήνιο

Στην περιοχή των 4.050 μονάδων η αγορά, με τον ΟΤΕ χαμηλότερα και τον ΟΠΑΠ να απορροφά το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του Οργανισμού. Υπεραπόδοση για Πειραιώς, Εθνική, Τιτάνα και με 74 μετοχές στο πράσινο.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Οι εξελίξεις στον ΟΤΕ αποτελούν ένα… ζητούμενο, με τη βραχυπρόθεσμη τάση να εξαρτάται σε μέγιστο βαθμό από την έκβαση των συζητήσεων που γίνονται.

Σήμερα, από την αρχή κιόλας της συνεδρίασης, υπήρξε σταθερός πωλητής, περιορισμένης έκτασης όμως, που πίεσε την τιμή μέχρι τα 18,62 ευρώ.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή οι εν δυνάμει αγοραστές δεν έχουν λόγο να βιαστούν ιδιαίτερα, εν πάσει περιπτώσει, πριν από την επόμενη συνάντηση της Τρίτης.

Σε γενικές γραμμές η συνεδρίαση με τζίρο κάτι περισσότερο από 100 εκατ. ευρώ δεν μπορεί να θεωρηθεί ουσιαστική.

Δίνει μεν ευκαιρίες απόδοσης, για παράδειγμα σε ΟΠΑΠ, Πειραιώς και ΜΕΤΚΑ, πλην όμως το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς τελεί εν… υπνώσει.

Και στη μεσαία και χαμηλότερη αποτίμηση η όποια «μόχλευση» περιορίζεται σε μία δεκάδα μετοχών, είτε αναφερόμαστε στον Μαΐλλη είτε στις εισηγμένες Νηρέας, Ντιονίκ, Κυριακούλης, Πειραιώς Ακινήτων, Κλουκίνας - Λάππας και σε ελάχιστες ακόμη περιπτώσεις.

Όμως, από τεχνικής πλευράς, ενδιαφέρον παρουσιάζουν η καταγραφή ακόμη μίας μεσοπρόθεσμης υψηλής τιμής για τον Τηλέτυπο στα 6,30 ευρώ, τα 6,20 ευρώ για τη Forthnet, οι σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές στα 3,32 ευρώ για την προνομιούχο μετοχή της Μηχανικής, στον Σφακιανάκη στα 6,70 ευρώ, στα Σωληνουργεία Κορίνθου στα 4,02 ευρώ και στη Lavipharm στα 2,37 ευρώ.

Λίγο μετά τις 14:00 ο Γ.Δ. παραμένει στο εύρος των 4.045 - 4.055 μονάδων, με τον FTSE στις 2.114 μονάδες και περίπου με 80 μετοχές να παρουσιάζουν θετική απόδοση.

Την ίδια ώρα στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί κατά 0,98% και σε διόρθωση μέχρι και 0,54% παραπέμπουν τα συμβόλαια του S&P 500 στη Wall.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v