Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εικόνα ημιαργίας στο ΧΑ και πιέσεις στον ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ καταγράφει πτώση της τάξεως του 2% και παρασύρει χαμηλότερα τον 20άρη, ενώ κρατούν κάπως ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, ΠΕΙΡ, Μυτιληναίος. Εικόνα… ημιαργίας στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό και νευρικότητα για το ΓΔ.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Όλα χαμηλότερα στις ευρωπαϊκές αγορές. Το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθεί με τον Γ.Δ. να ξεκινά από τα υψηλά των 4.079 μονάδων και να «γλιστρά» προς τις 4.040 μονάδες (-0,3%).

Εμφανής η επιφυλακτικότητα στον ΟΤΕ με τις συναλλαγές ελαφρώς περισσότερες των 110.000 τεμαχίων και την τιμή μέχρι και 2% χαμηλότερα προς τα 18,72 ευρώ.

Μέχρι και 2% χαμηλότερα διορθώνει η μετοχή του Τ.Τ., δείχνοντας πως ακολουθεί… προδιαγεγραμμένη πορεία, μετά τις τελευταίες μετοχικές εξελίξεις.

Ο 20άρης θα δοκιμαστεί προς τις 2.100 μονάδες, με τον Θ. Σταυρόπουλο να εκτιμά στις 2.098 και 2.082 μονάδες τις αμέσως επόμενες «στηρίξεις».

Οι συναλλαγές στα 27 εκατ. ευρώ παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων, με το επενδυτικό ενδιαφέρον των ισχυρών παικτών αισθητά περιορισμένο.

Ενδεικτικός είναι ο τζίρος που είχε πραγματοποιηθεί στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης σε ΕΤΕ, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Alpha Bank.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ο χαμηλός τζίρος και σε μετοχές εταιριών όπως π.χ. Μυτιληναίος (με λιγότερα από 8.000 τεμάχια στις 11:15), ΔΕΗ (λιγότερο από 36.000) αλλά και ο περιορισμένος τζίρος που σημειώνεται σε μετοχές της μεσαίας - χαμηλότερης αποτίμησης.

Στον Μαΐλλη η αξία των συναλλαγών ξεπερνά τις 120.000 ευρώ (στο 0,81 ευρώ η μετοχή), σε Dionic (0,62 ευρώ), Betanet (0,72 ευρώ), Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες (0,79 ευρώ), ΝΕΛ (0,58 ευρώ), Ευρωπαϊκή Πίστη (2,51 ευρώ), ΔΟΛ (3,64 ευρώ) και σε ακόμη λίγες μετοχές αυτής της κατηγορίας (Σφακιανάκης, Αγροτική Ασφαλιστική, Μουζάκης, Νηρέας, Κλουκίνας - Λάππας κ.λπ.).

Από τη μέχρι τώρα εικόνα των αγορών, αλλά και του Χ.Α., οι προσδοκίες των παικτών παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο.

Πρόκειται μέχρι στιγμής για μια περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα συνεδρίαση, που ωστόσο καλό θα είναι να επιβεβαιωθούν από τεχνικής πλευράς κύριες στηρίξεις, για Γ.Δ., FTSE και επιμέρους μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v