Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθειες προσέγγισης των 4.050 μονάδων

Προς τα υψηλά ημέρας των 4.050 μονάδων κινείται η αγορά με μέτριες συναλλαγές, αλλά και απορρόφηση ικανού μέρους της προσφοράς που εκδηλώνονταν νωρίτερα στην ΕΤΕ. Σημαντικά κέρδη για ΑΤΕ, Eurobank, ΟΤΕ, ΔΕΗ.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Προς τα υψηλά ημέρας και την περιοχή των 4.050 μονάδων αντιδρά η αγορά. Αντίστοιχα, πάνω από τις 2.100 μονάδες διαμορφώνεται και πάλι ο FTSE 20, επιβεβαιώνοντας τη βραχυπρόθεσμη τάση και αφού προηγουμένως είχε «δοκιμαστεί» η ευρύτερη περιοχή των 2.080-2.090 μονάδων.

Η μεταβολή της τάσης οφείλεται στην σταδιακή απορρόφηση της προσφοράς στη μετοχή της Πειραιώς, στην άμβλυνση των πιέσεων στη μετοχή της Εθνικής και στη σταθερή ζήτηση που εκδηλώνεται σε άλλους τραπεζικούς τίτλους και μετοχές εταιρειών του 20άρη.

Είναι λογικό από αυτήν την κατηγορία να υπεραποδίδουν οι μετοχές για παράδειγμα της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ.

Για τη μετοχή της Επιχείρησης φαίνεται πως ολοκληρώθηκε η βραχυπρόθεσμη περίοδος συσσώρευσης, με τον τίτλο να «δείχνει» ικανό για την επαναπροσέγγιση των 29,8-30 ευρώ.

Στον Οργανισμό οι εξελίξεις «τρέχουν», καθώς αύριο έρχεται ξανά ο αντιπρόεδρος της Deutsche Telekom για νέο κύκλο συνομιλιών και διαπραγματεύσεων με το ελληνικό Δημόσιο.

Η τιμή «κλειδί» που παραμένει στοίχημα για αρκετούς επενδυτές -εάν και εφόσον πέσουν οι υπογραφές- είναι τα 26 ευρώ. Κάτι σαν τιμή-στόχος θα μπορούσε να ειπωθεί.

Το ενθαρρυντικό από τη σημερινή συνεδρίαση είναι πως και βραχυπρόθεσμες στηρίξεις άντεξαν και η προσφορά φάνηκε να ελέγχεται ακόμη και στην περίπτωση της Εθνικής.

Υψηλότερα διαμορφώνεται η τιμή για τις μετοχές των Eurobank, του ομίλου Marfin, Alpha Bank, Μυτιληναίου, Αγροτικής.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίησης, συγκριτικά καλύτερη πορεία σημειώνεται για μετοχές των εταιρειών Hellas Can (στα νέα υψηλά των 8,92 ευρώ), Βιοσώλ, Forthnet (στα 6,26 ευρώ), Lavipharm (στα 2,14 ευρώ), Intracom (2,34 ευρώ), ΑΝΕΚ (2,16 ευρώ), Αττικής (3,70 ευρώ), Ρόκα (13,86 ευρώ) και ορισμένων ακόμα.

Η συνέχεια της συνεδρίασης παρουσιάζει ενδιαφέρον καθώς προσεγγίζονται οι 4.050 μονάδες, με τον FTSE 20 να συντηρείται υψηλότερα των 2.100 μονάδων.

Σε αντίθεση με την μεγάλη και μεσαία κεφαλαιοποίηση, ο FTSES 80 με απώλειες 0,6% διαμορφώνεται στο χαμηλό ημέρας των 909 μονάδων.

Η υποαπόδοση του FTSES 80 αποδίδεται στην κατά 1,2% διόρθωση της Εμπορικής και λιγότερο των ΕΒΖ, Πήγασου, Multirama, ΚΑΕ, Creta Farm, και ορισμένων ακόμη αυτής της ομάδας.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v