Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΤ: Πως σχολιάζουν οι ΑΧΕ την "σφήνα" της Εθνικής

Ένταση της "μάχης" Εθνικής-Eurobank για το ΤΤ, καθώς και αύξηση των πιέσεων προς την κυβέρνηση για πώλησή του σε ελληνική τράπεζα "βλέπουν" οι ΑΧΕ, κάνοντας λόγο για επαναφορά της φημολογίας για εξαγορά/συγχώνευση.

ΤΤ: Πως σχολιάζουν οι ΑΧΕ την σφήνα της Εθνικής
Ένταση της "μάχης" Εθνικής-Eurobank για το ΤΤ, καθώς και αύξηση των πιέσεων προς την κυβέρνηση για πώλησή του σε ελληνική τράπεζα "βλέπουν" οι ΑΧΕ, κάνοντας λόγο για επαναφορά της φημολογίας για εξαγορά/συγχώνευση. Πιο αναλυτικά:

Για ένταση της «μάχης» μεταξύ Εθνικής Τράπεζας και EFG για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κάνει λόγο στο πρωινό της report η Alpha Finance, η οποία εκτιμά πως η κίνηση της ΕΤΕ αυξάνει επίσης τις πιέσεις προς την κυβέρνηση για πώληση του ΤΤ σε ελληνική τράπεζα.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η απόκτηση των πακέτων μετοχών του ΤΤ από την Εθνική, «ευθυγραμμίζεται» με τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΤΕ, προ μηνός, ενώ υπενθυμίζει ότι βασικός στόχος της ΕΤΕ είναι να καταστεί ηγέτιδα τράπεζα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Η Alpha Finance υπενθυμίζει ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διαθέτει «φθηνή» καταθετική βάση 11,1 δισ. ευρώ, είναι ένα διατραπεζικός δανειστής, διαθέτει την καλύτερη ποιότητα ενεργητικού στον κλάδο, ενώ δίνει πρόσβαση σε πάνω από 800 σημεία πώλησης, μέσω της συνεργασίας του με τα ΕΛ.ΤΑ.

Η HSBC από την πλευρά της εκτιμά πως οι πρόσφατες κινήσεις, δηλαδή η απόκτηση ποσοστών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τόσο από την Eurobank όσο και από την Εθνική Τράπεζα, ενδέχεται να επαναφέρουν στο προσκήνιο την φημολογία περί εξαγοράς/συγχώνευσης, αν και η Eurobank είχε ξεκαθαρίσει ότι αγόρασε το μερίδιο του ΤΤ ως μέρους του διαθέσιμου προς πώληση χαρτοφυλακίου της, με βάση επενδυτικά κριτήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v