Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: "Παίρνουν κέρδη" από τις τράπεζες

Κατοχύρωση κερδών σε τραπεζικούς τίτλους - μετά την ανάκαμψη της προηγούμενης εβδομάδας - ενώ η ανακοίνωση των μεγεθών της BoA δεν πολυάρεσε στις αγορές. Επιτυχής η πρώτη απόπειρα άμυνας στη Σοφοκλέους.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Η ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών της Bank of America προκάλεσε πρόσκαιρα ανησυχία στις αγορές. Οχι πως τα μεγέθη του αμερικανικού ομίλου ήταν καλύτερα των προβλέψεων των αναλυτών, αλλά εν πάση περιπτώσει η πρώτη πίεση επιχειρήθηκε να αφομοιωθεί με σχετικά επιτυχές αποτέλεσμα.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε κάτω από τη μέχρι τότε χαμηλή τιμή των 4.055 μονάδων, φθάνοντας μέχρι τις 4.048,5 μονάδες.

Η ούτως ή άλλως υπερβάλλουσα προσφορά σε τραπεζικές μετοχές (Κύπρου, Πειραιώς, Alpha Bank) επεκτάθηκε σε Εθνική, Eurobank που με τις ΔΕΗ και ΟΠΑΠ «κρατούσαν» μέχρι και 0,9% χαμηλότερα τον FTSE 20.

Μετά τα πρώτα 15-20 λεπτά, της ανακοίνωσης των μεγεθών της ΒοΑ, η πτωτική τάση για τον FTSE 20 αμβλύνονταν λόγω της συγκριτικά καλύτερης πορείας των ΤΤ, ΑΤΕ, Τιτάν, Μυτιληναίος, αλλά και Βιοχάλκο, Motor Oil.

Παράλληλα «κρατούσε» μια ομάδα μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης (Alapis, Ελληνική Τεχνοδομική, Σιδενόρ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ), επενεργώντας θετικά για ένα μέρος της αγοράς.

Είναι ενδεικτικό πως γύρω στις 14:20 με τις συναλλαγές στα 165 εκατ. ευρώ, η σχέση ανοδικών προς καθοδικές έδειχνε σχετικά ισορροπημένη με υπεραπόδοση για τους Μαΐλλη (0,76 ευρώ), Κλουκίνας-Λάππας (6,40 ευρώ), Forthnet (5,62 ευρώ), Intracom (2,21 ευρώ), Καλπίνης (1,74 ευρώ), Αγροτική Ασφαλιστική (στα 2,98 ευρώ) και ορισμένων ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v