Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικοί οιωνοί (και) για τη Σοφοκλέους

Στα ξένα χρηματιστήρια η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική. Μπορεί να παραμείνει εάν βοηθήσει και η Bank of America. Ανοιχτό το ενδεχόμενο βραχυπρόθεσμης ανοδικής αντίδρασης στο ΧΑ, εάν βοηθήσουν οι ξένοι.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Εβδομάδα τεσσάρων συνεδριάσεων για το ΧΑ με τις αγορές να «έρχονται» με βραχυπρόθεσμα ανοδική φορά.

Σε πολύ μεγάλο ποσοστό η τάση διαμορφώνεται από την ανακοίνωση των μεγεθών των εταιριών και οικονομικά στοιχεία που αφορούν στην ουσία και τις πιθανές διεξόδους από την διεθνή κρίση.

Στην Αθήνα ο Γ.Δ. ξεκινά από τις 4.080 μονάδες, με πρώτη τιμή – στόχο το ενδο-συνεδριακά υψηλό της 11ης/4 κοντά στις 4.110 μονάδες.

Για τον FTSE αντίστοιχη περιοχή διαμορφώνεται προς τις 2.151,7, σε πρώτη φάση και 2.162 μονάδες στη συνέχεια.

Η μετοχή της Εθνικής παραμένει κλειδί της βραχυπρόθεσμης φοράς, στα 33,82 ευρώ, αποτίμηση που ξεπερνά και πάλι τα 16 δισ. ευρώ και πιθανή – ζητούμενη – τιμή – στόχο προς τα 34,8-34,9 ευρώ.

Η μετοχή της Εθνικής σε διάστημα 30 ημερών «κρατά» οριακά κέρδη, στοιχείο που κρατά «ζωντανό» το ενδεχόμενο μίας βραχυπρόθεσμα ανοδικής αντίδρασης.

Ωστόσο, η εβδομάδα, από πλευράς ειδησεογραφίας, ανήκει δικαιωματικά στις τηλεπικοινωνίες, βεβαίως λόγω ΟΤΕ, με τη μετοχή του Οργανισμού να ακολουθεί διόρθωση με έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις (10-17/4), τη διαδρομή 19 ευρώ μέχρι τα χαμηλά των 18,08 ευρώ, το χαμηλό της Παρασκευής στα 17,96 ευρώ και την τελική τιμή των 18,50 ευρώ που ήταν και το υψηλό ημέρας.

Μετοχή που φαίνεται να συγκεντρώνει επενδυτικό ενδιαφέρον, από την πλευρά ορισμένων ξένων, είναι ο ΟΠΑΠ, που από τις 9/4 έχει κερδίσει περί του 1,5 ευρώ, διόρθωσε, όμως, κατά 1,1% την Παρασκευή στα 24,24 ευρώ.

Oι προηγούμενες συνεδριάσεις, όμως, έχουν προσφέρει απόδοση μεγαλύτερη του 6% για Σιδενόρ, Alter, Κλουκίνας – Λάππας, Εικόνα – Ηχος, PC Systems, Αγροτική Ασφαλιστική, ΤΤ, Αττικής, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΒΕ Ενδυμάτων, Χατζηιωάννου, Μαίλλης, Νεώριον, ΑΝΕΚ, Μπουτάρης, Σαράντης, Ελληνικά Καλώδια και ακόμη ορισμένων εισηγμένων.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Bank of America στη διάρκεια της ημέρας προφανώς και θα επηρεάσει, με την ανακοίνωση και άλλων οικονομικών στοιχείων από Ευρώπη και ΗΠΑ, την τάση στις αγορές.

Εάν βοηθήσει η διεθνής συγκυρία στο ΧΑ είναι εφικτή η υπέρβαση των 4.110 μονάδων και ενδεχομένως της συντήρησης της αγοράς υψηλότερα αυτής της περιοχής στη συνέχεια. Πάντα με την απαραίτητη προϋπόθεση πως οι διεθνείς αγορές θα … βάλουν το χεράκι τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v