Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Σήμερα η συνάντηση Αλογοσκούφη-Eick

Σήμερα συναντάται ο γερμανός αντιπρόεδρος της Deutsche Telekom με τους υπουργούς Οικονομίας και Μεταφορών, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της διοίκησης του ΟΤΕ.

  • του Γιώργου Μαντέλα
ΟΤΕ: Σήμερα η συνάντηση Αλογοσκούφη-Eick
Το κρισιμότερο ενδεχομένως ραντεβού για το θέμα του ΟΤΕ και της πώλησης πακέτου μετοχών στην Deutsche Telekom πραγματοποιείται σήμερα.

Ο γερμανός αντιπρόεδρος της Deutsche Telekom, κ. Eick συναντάται με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη και τον υπουργό Μεταφορών κ. Χατζηδάκη για να συζητήσουν κρίσιμο θέμα της διοίκησης του Οργανισμού – ποιος στην πραγματικότητα θα έχει το πάνω χέρι στο θέμα του management.

Ο κ. Αλογοσκούφης δείχνει αισιόδοξος αφήνοντας να εννοηθεί ότι το deal θα κλείσει. Αντιθέτως ο κ. Χατζηδάκης διαμηνύει ότι υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» οι οποίες δεν πρόκειται να ξεπεραστούν από ελληνικής πλευράς.

Οι γερμανοί από την πλευρά τους θα επιμείνουν στις αυξημένες αρμοδιότητες του διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος θα είναι αποκλειστικά δικής τους επιλογής.

Επίσης, θέμα υπάρχει και σε ότι αφορά στο επιπλέον ποσοστό των μετοχών του ΟΤΕ που θα περιέλθει στην Deutsche Telekom μέσω του ελληνικού Δημοσίου.

Εν προκειμένω, τρία είναι τα σημεία αιχμής:
α) το ύψος του πακέτου
β) η τιμή του και
γ) ο χρόνος πώλησής του

Επειδή όπως προκύπτει από όλα τα παραπάνω, τα προς διερεύνηση ζητήματα είναι πολλά, δεν αποκλείεται ο κ. Eick να παραμείνει στην Αθήνα και για άλλες δυο ημέρες, προκειμένου να έχει νέα συνάντηση με τους δυο συναρμόδιους υπουργούς.

Τέλος, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι υπάρχει ένα ακόμα ζήτημα το οποίο θα απασχολήσει τις εμπλεκόμενες πλευρές το αμέσως προσεχές διάστημα.

Αυτό αφορά στο αν έχουν υποχρέωση ή όχι ελληνικό Δημόσιο και Deutsche Telekom να καταθέσουν δημόσια προσφορά για το σύνολο των μετοχών του ΟΤΕ.

Νομικά γραφεία που ερευνούν το θέμα για λογαριασμό fund του εξωτερικού, τα οποία είναι μέτοχοι του ΟΤΕ, αναφέρουν ότι Δημόσιο και DT σύμφωνα με τα όσα είναι έως τώρα γνωστά, θα συνδιοικούν τον ΟΤΕ, λειτουργώντας ως ενιαίο σώμα τη διοίκησή του, ενώ περίπτωση εξαίρεσης από την υποχρέωση της προσφοράς λόγω αποκρατικοποίησης, δεν υπάρχει.

Και αυτό γιατί όπως υποστηρίζουν το πακέτο του ΟΤΕ στην γερμανική εταιρεία δεν το πουλά το Δημόσιο, αλλά ένας ιδιωτικός οργανισμός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v