Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: "Buy" για ΟΤΕ και Forthnet

Συστάσεις "buy" για τις μετοχές των ΟΤΕ (με τιμή-στόχο στα 27 ευρώ) και Forthnet (με στόχο τα 13 ευρώ) δίνει η Citi σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό κλάδο τηλεπικοινωνιών, τον οποίο βλέπει να υπεραποδίδει στο α΄ τρίμηνο.

Citi: Buy για ΟΤΕ και Forthnet
Συστάσεις "buy" για τις μετοχές του ΟΤΕ και της Forthnet δίνει η Citi σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό κλάδο τηλεπικοινωνιών, τον οποίο βλέπει να υπεραποδίδει στο α΄ τρίμηνο λόγω αμυντικών χαρακτηριστικών.

Για τον ΟΤΕ η Citi δίνει τιμή-στόχο στα 27 ευρώ και για τη Forthnet στα 13 ευρώ.

Στην περίπτωση του ΟΤΕ, η Citi σημειώνει ότι η αναμενόμενη εξαγορά του 20% του Οργανισμού από την Deutsche Telekom θα στρέψει την προσοχή των επενδυτών ξανά στα θεμελιώδη, τα οποία παραμένουν ιδιαίτερα ισχυρά.

Η Citi εκτιμά ότι η D.T. θα αυξήσει μεσοπρόθεσμα τη συμμετοχή της για να αποκτήσει τον έλεγχο του ΟΤΕ.

Για τη Forthnet η τράπεζα σημειώνει ότι η μετοχή έχει χάσει το ήμισυ της αξίας της λόγω των ανησυχιών για την προσφορά απόκτησης της Nova. Τώρα που ανακοινώθηκε το deal, αναμένονται περαιτέρω πιέσεις στην τιμή της μετοχής εν όψει της αύξησης κεφαλαίου.

H Citi συμφωνεί με τη στρατηγική λογική της συμφωνίας και παραμένει θετική για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Forthnet, οι οποίες θα βελτιωθούν με την εξαγορά της Nova.

Ειδικότερα για τον ευρωπαϊκό κλάδο, ο αμερικανικός οίκος σημειώνει ότι τα ισχνά αποτελέσματα δ΄ τριμήνου, οι υψηλότερες αποτιμήσεις μετά το ράλι του 2007 και η αποστροφή για επενδυτικό ρίσκο έχουν οδηγήσει τον κλάδο στις χειρότερες επιδόσεις μέχρι στιγμής στο έτος. Ως εκ τούτου, αποτιμάται σε discount έναντι της ευρύτερης αγοράς και κοντά στα σχετικά χαμηλά του 2007.

Ως εκ τούτου, τα ισχυρά αποτελέσματα που αναμένονται θα ωθήσουν τον κλάδο σε υπεραπόδοση.    

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v