Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Το "μεγάλο παζάρι" και τα "δύο αγκάθια"

Σε σκληρό παζάρι ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και την DT εξελίσσεται η επικείμενη συμφωνία για τον ΟΤΕ. Τι συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση Αλογοσκούφη-Χατζηδάκη με τον αντιπρόεδρο της γερμανικής εταιρείας.

  • των Έλενας Λάσκαρη - Ηλία Ντράλλου
ΟΤΕ: Το μεγάλο παζάρι και τα δύο αγκάθια
Σε σκληρό παζάρι ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και την Deutsche Telekom εξελίσσεται η επικείμενη συμφωνία για τον ΟΤΕ, με τις διαπραγματεύσεις να εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη και μετά τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Μεταφορών κ. κ. Αλογοσκούφη και Χατηδάκη, με τον αντιπρόεδρο της γερμανικής εταιρείας κ. Eick.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνάντηση οριστικοποιήθηκε ότι για ένα μεταβατικό στάδιο διάρκειας κάποιων μηνών, ίσως και ένα έτος,  ο Παναγής Βουρλούμης θα διατηρήσει τόσο τη θέση του προέδρου όσο και του διευθύνοντος συμβούλου.
 
Στη συνέχεια η γερμανική πλευρά θα προτείνει τον διευθύνοντα σύμβουλο τον οποίο θα πρέπει να εγκρίνει το ελληνικό δημόσιο και απ’ την πλευρά του δημοσίου θα προταθεί το πρόσωπο του προέδρου, το οποίο όμως θα πρέπει να τυγχάνει της έγκρισης και των γερμανών.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας διευκρίνιζε μετά τη συνάντηση ότι εξακολουθεί να ισχύει η καταληκτική ημερομηνία της 7ης Μαΐου και το ελληνικό δημόσιο μέσω των συμβούλων αποκρατικοποίησης διαπραγματεύεται αποκλειστικά και μόνο με την Deutsche Telekom.

Δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδας να υπάρξει και νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους της γερμανικής πλευράς, οι οποίοι θα συναντηθούν σήμερα και με τον κ. Βουρλούμη.

Κυβερνητικές πηγές εντοπίζουν "δύο αγκάθια" στις διαπραγματεύσεις με την  Deutsche Telekom. Το πρώτο αφορά στις αρμοδιότητες του διευθύνοντος συμβουλου, για τις οποίες παρουσιάζεται αποκλιση θέσεων, και το δεύτερο στο τίμημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η κυβέρνηση θα ήταν διατεθιμένη να προχωρήσει το deal και να παραχωρήσει ποσοστό 3% του ΟΤΕ στην περίπτωση  που λάβει τίμημα υψηλότερο των 26 ευρώ ανά μετοχή.


 
---Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας

Για την συνάντηση που πραγματοποίησαν οι υπουργοί Οικονομίας και Μεταφορών με τον αντιπρόεδρο της DT, το υπουργείο Οικονομίας αναφέρει τα εξής σε σχετική του ανακοίνωση:

"Οι Υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκης είχαν σήμερα το πρωί συνεργασία στο ΥΠ.ΟΙ.Ο. Στη συνέχεια, οι δύο Υπουργοί είχαν σύντομη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Deutsche Telekom κ. Karl- Gerhard Eick. Οι συζητήσεις μεταξύ των συμβούλων για τη σύναψη συμφωνίας στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ συνεχίζονται."

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v