Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DB: Υποβαθμίζει Φουρλή-Jumbo σε "hold"

Στα 21,8 ευρώ ανά μετοχή από 26,5 ευρώ προηγουμένως και στα 20,3 ευρώ από 25,5 ευρώ προηγουμένως μειώνει τις τιμές-στόχους για Φουρλή και Jumbo η D.B., υποβαθμίζοντας παράλληλα και τις δύο εταιρίες σε “hold” από “buy”.

DB: Υποβαθμίζει Φουρλή-Jumbo σε hold
Στα 21,8 από 26,5 ευρώ προηγουμένως για το Φουρλή και στα 20,3 από 25,5 ευρώ πριν για την Jumbo μειώνει τις τιμές-στόχους η Deutsche Bank σε έκθεσεις (22/4), στις οποίες υποβαθμίζει τη σύσταση για τις δύο δύο εταιρίες σε “hold” από “buy”.

Για τον Φουρλή, ο διεθνής οίκος σημειώνει ότι προχώρησε στη μείωση κατά 18% της τιμής-στόχου, λόγω κινδύνων που σχετίζονται με την κατανάλωση καθώς και εξαιτίας χαμηλής «ορατότητας» όσον αφορά στις επιδόσεις των μεγεθών της εταιρίας, ιδιαίτερα μετά το α΄ εξάμηνο του 2008.

Αν και με τη νέα τιμή που δίνεται η μετοχή φαίνεται πως έχει περιθώριο ανόδου της τάξης του 9% από τα τρέχοντα επίπεδα, οι αυξανόμενες αβεβαιότητες περιορίζουν σημαντικά το περιθώριο ανόδου. Ως εκ τούτου, ο διεθνής οίκος υιοθετεί «ουδέτερη» στάση για τη μετοχή.

Η Deutsche Bank προβλέπει ότι τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη του Φουρλή θα διαμορφωθούν στα 80 εκατ. ευρώ και στα 45 εκατ. ευρώ αντίστοιχα στη χρήση του 2008, ποσά κατά 7% - 8% χαμηλότερα έναντι της προηγούμενης εκτίμησής της.

Όσον αφορά στην Jumbo, η Deutsche Bank αναφέρει ότι η μείωση της τιμής-στόχου κατά 20% (υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 8% από τα τρέχοντα επίπεδα) οφείλεται στις αυξανόμενες αβεβαιότητες που προέρχονται από τα χαμηλότερα επίπεδα κατανάλωσης το τρέχον έτος.

Εκτιμά πως οι πωλήσεις like for like θα επιβραδυνθούν τα ερχόμενα τρίμηνα, ιδιαίτερα κατά την περίοδο Ιουλίου - Δεκεμβρίου, κάτι που ενδεχομένως να οδηγήσει σε προς τα κάτω αναθεωρήσεις του consensus των αναλυτών.

Έτσι, παρά το βραχυπρόθεσμα θετικό outlook, η Deutsche Bank υιοθετεί «ουδέτερη» στάση για την Jumbo.

Ο διεθνής οίκος προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεών του για τα EBITDA και τα κέρδη ανά μετοχή της Jumbo κατά περίπου 3% έναντι των προηγούμενων προβλέψεων για τις περιόδους 2008 - 2009 και 2009 - 2010.

Οι μετοχές του Φουρλή και της Jumbo ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της 21ης Απριλίου στα 19,96 ευρώ και 18,76 ευρώ αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v