Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεθνές... σινιάλο για κατοχύρωση κερδών

Σε αρνητικό πρόσημο πέρασε ο ΓΔ μετά τις πτωτικές διαθέσεις που εκδηλώνονται στις διεθνείς αγορές. Κατοχύρωση κερδών σε τράπεζες με αιχμή ΤΤ και Alpha. Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει προς επιβεβαίωση.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Χαμηλότερα κατά 0,2% «δείχνουν» τα Συμβόλαια του S&P 500. Στη Φρανκφούρτη ο DAX από το αρχικό +0,7% «γυρίζει» μέχρι και 0,43% χαμηλότερα.

Κατά συνέπεια η υποχώρηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών θεωρείται λίγο ως πολύ αναμενόμενη, καθώς υπερισχύουν οι πωλητές σε τραπεζικές μετοχές, πιέζοντας τον Γενικό Δείκτη χαμηλότερα των 4.050 μονάδων.

Ωστόσο αυτή η διόρθωση της μεγάλης κεφαλαιοποίησης είναι, μέχρι στιγμής, χαμηλών συναλλαγών-κόστους, με την προσφορά να παραμένει ηπιότερη σε Eurobank, Πειραιώς και συγκριτικά μεγαλύτερη σε Εθνική, Alpha Bank.

Ανάλογη είναι η προσφορά και στη μετοχή του ΟΤΕ, που από το αρχικά υψηλό των 19,18 ευρώ υποχωρεί προς τα 18,88 ευρώ.

Έτσι και ο FTSE 20 από τις 2.135 μονάδες «δοκιμάζεται» προς τις 2.100 μονάδες, καθώς πλην των τραπεζών υποχωρούν και Μυτιληναίος, ΔΕΗ, λιγότερο ΟΠΑΠ.

Από τον τραπεζικό κλάδο τη μεγαλύτερη υποχώρηση μέχρι και 3,1% παρουσιάζει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με χαμηλό τα 12,48 ευρώ, ενώ πίεση εκδηλώνεται και στην Coca Cola Hellenic, Ελληνική Τεχνοδομική, Marfin Popular Bank.

Κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων θέσεων σημειώνεται μέχρι τις 14:05 στην Forthnet (προς τα 6,18 ευρώ), Intralot (11,90 ευρώ), ΜΕΤΚΑ (12,32 ευρώ) και ορισμένων ακόμη τίτλων.

Το αρχικό… μούδιασμα της αγοράς διαδέχθηκε μια πιο προσεκτική διαχείριση της προσφοράς-πίεσης, με την Εθνική και Αγροτική να «βάζουν πλάτη» στα 32,9 και 2,76 ευρώ αντίστοιχα.

Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει προς επιβεβαίωση, με τους πωλητές-αγοραστές να μοιράζονται λίγο μετά τις 14:05.

Ο Γενικός Δείκτης πάντως διαμορφώνεται λίγο χαμηλότερα των 4.050 μονάδων, ενώ περισσότερες (125) είναι οι μετοχές με πτωτική φορά, έναντι όσων (70) αντιδρούν ανοδικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v