Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον δρόμο των “deals”, παρά την κρίση…

Συνεχίζουν να βλέπουν το μέλλον. Συνεχίζουν να θεωρούν υποχρέωσή τους την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους και την πραγματοποίηση επενδύσεων, παρά τη ζοφερή οικονομική πραγματικότητα. Ποιοι; Μα, οι πραγματικοί «μάνατζερ»…

Στον δρόμο των “deals”, παρά την κρίση…

Φίλτατοι, καλή σας ημέρα.

Με το πετρέλαιο να «βλέπει» τα 120 δολ. το βαρέλι και ακόμη παραπέρα.

Με την απειλή των πληθωριστικών πιέσεων που η φρενήρης αυτή πορεία συνεπάγεται.

Με την προβλεπόμενη ανάσχεση ή εν τέλει μείωση του ρυθμού αύξησης της οικονομικής δραστηριότητας και ανάπτυξης.

Με τη χρηματιστηριακή κοινότητα να παραμένει ουσιαστικά «στο περιθώριο» των συναλλαγών, αναμένοντας «ξεκαθάρισμα» του τοπίου, με την έκδοση και των τραπεζικών αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου.

Και -ίσως- με τις κυριότερες επιπτώσεις του subprime” πίσω μας παρά μπροστά μας.

Ορισμένοι εξακολουθούν να κοιτούν μπροστά.

Συνεχίζουν να βλέπουν το μέλλον. Συνεχίζουν να θεωρούν υποχρέωσή τους την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους και την πραγματοποίηση επενδύσεων, παρά τη ζοφερή οικονομική πραγματικότητα.

Οι περιπτώσεις τόσο του ΟΤΕ όσο και του Τ.Τ., αν και εκ πρώτης όψεως ασύνδετες, αφορούν ακριβώς σε αυτό το πνεύμα, καθώς σημειώνονται εν μέσω (ή εν τη γενέσει…) της σημαντικότερης οικονομικής κρίσης παγκοσμίως και φυσικά στην Ελλάδα.

Σοβαροί επιχειρηματίες, που βλέπουν ότι η παραμονή στο περιθώριο, η αδράνεια, η τήρηση στάσης αναμονής θα τους έθεταν εν κινδύνω, στερώντας τους τη δυνατότητα πραγματοποίησης των αναπτυξιακών βημάτων που θα θέσουν σε νέες βάσεις τα «μαγαζιά» τους.

Η ευκαιρία για τον ΟΤΕ είναι ίσως μοναδική. Τηλεπικοινωνιακός φορέας του βεληνεκούς της D.T. δύσκολα θα ενδιαφερθεί να πραγματοποιήσει τοποθέτηση του εύρους αυτού, για την απόκτηση μεριδίου στον ελληνικό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό.

Το Τ.Τ. και την αποταμιευτική βάση του δεν είναι δυνατόν να τα «χάσουν» οι μεγάλοι και σοβαροί «παίκτες» της ελληνικής τραπεζικής αγοράς.

Τούτες οι παράμετροι, όπως και άλλες που αφορούν σε «deals» τα οποία δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας, σε τομείς όπως π.χ. η ενέργεια, αποτελούν τμήμα της καθημερινής σκέψης των πραγματικών «μάνατζερ», που δεν δείχνουν να πτοούνται από την αρνητική οικονομική συγκυρία.

Που συνεχίζουν να θεωρούν την πραγματοποίηση επενδύσεων μονόδρομο.

Και μόνον με ψυχολογία και πνεύμα όπως αυτό είναι δυνατή η επιστροφή σε καλύτερες ημέρες… Τόσο για την οικονομία και τις επιχειρήσεις όσο -προφανώς- και για τη χρηματιστηριακή αγορά. .

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v