Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Πάτησε" τις 4.100 μονάδες η Σοφοκλέους

Έως την κορυφή των 4.128 μονάδων έφτασε αρχικά ο Γενικός Δείκτης, για να ισορροπήσει στη συνέχεια στην περιοχή των 4.100 μονάδων, σε συνδυασμό με τις διεθνείς αναταράξεις. Υπεραπόδοση για ΕΤΕ, MPB, ΠΕΙΡ, Μυτιληναίο, Κύπρου.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
«Πατά» και πάλι τις 4.100 μονάδες η αγορά. Με ένα μεγάλο μέρος του ταμπλό να ανταποκρίνεται θετικά, καθώς έπειτα από περίπου μία ώρα συνεδρίασης για 110 - 120 μετοχές καταγραφόταν θετική απόδοση.

Με μάλλον καλές συναλλαγές καθότι ξεπερνούν τα 85 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης φτάνει μέχρι την «κορυφή» των 4.127,6 μονάδων, για να ισορροπήσει στη συνέχεια λίγο χαμηλότερα, στην περιοχή των 4.100 μονάδων.

Η πρώτη εναλλαγή θέσεων επιχειρήθηκε μέσα στα αρχικά 10 - 15 λεπτά της συνεδρίασης, οδηγώντας την Εθνική μέχρι τα υψηλά των 35,06 ευρώ, την Alpha Bank προς τα 22 ευρώ, τη Marfin Popular προς τα 5,60 ευρώ, την Πειραιώς μέχρι τα 20,90 ευρώ, τη Eurobank μέχρι τα 19,82 ευρώ και την Κύπρου προς τα 6,52 ευρώ.

Αυξημένος ο τζίρος σε μετοχές των Εθνική, Κύπρου, Marfin Popular, Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, Μυτιληναίος και ΟΤΕ.

Με ισχυρή αρχικά την τάση για μετοχές εταιριών όπως Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, Intralot, Sprider - Χατζηιωάννου, Lavipharm, Φουρλής και Ελληνική Τεχνοδομική.

Έπειτα από μία ώρα συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης ισορροπεί στην περιοχή των 4.095 μονάδων (0,7%), αυτό όμως που μετρά περισσότερο είναι η συντήρηση της «μόχλευσης» σε ένα ικανό μέρος του ταμπλό.

Σε μετοχές εταιριών, για παράδειγμα Χατζηιωάννου, διαμορφώνεται ανοδική φορά με αυξημένες συναλλαγές προς το 1,12 ευρώ, στη Rainbow προς τα 2,14 ευρώ, στη Spider προς το 0,66 ευρώ, για τη Lavipharm προς τα 2,45 ευρώ, ενώ ακολουθούν Μπουτάρης, Inform Λύκος, Άλφα Γκρίσιν, Βιοτέρ, Έλτον, Νηρέας, Frigoglass, ΕΤΕΜ και αρκετές ακόμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v