Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Gooooood morning America!!!

Αν χθες είχε ηλιοφάνεια, σήμερα θα «σιγοψηθούμε»… δικαιώνοντας το περίφημο ρητό: «Όταν στο Αμέρικα φτερνίζονται, εμείς κρυολογούμε»… Πάντως, πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν ακόμη ένα «bear market rally»…

Gooooood morning America!!!

Κυρίες και κύριοι, πολύ καλημέρα σας.

Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, όπως λέει και ο Επίτιμος... Ίσως να μας το χρωστούσε το «μαγαζί», αλλά τελικά μας το «παρέδωσε» και μάλιστα ελέω Αμερικής.

Και όπως είπαμε. Την Πρωταπριλιά λέγονται οι αλήθειες

Έτσι, λοιπόν, χθες πολλοί ήσαν οι «traderάδες» που καραδοκούσαν με το «δάχτυλο στη σκανδάλη» για να χώσουν ό,τι είχαν… διαθέσιμο, αλλά προφανώς… κρατήθηκαν.

Εξ ου και η διατήρηση του τζίρου σε αυτά τα μάλλον χαμηλά επίπεδα. Βέβαια, για να μην τρελαθούμε τελείως, ότι το χθεσινό ήταν και μία αντίδραση από το χαμηλό των περίπου 3.700 δεν υπάρχει αμφιβολία… 11 συνεδριάσεις ήταν αυτές… Σύμφωνα με τούτο το σκεπτικό, αυτό που έγινε χθες ήταν απλώς ένα «dead cat bounce» (αμάν πια, αυτοί οι αγγλομαθείς…) και το «όριο» είναι το 4.150. Τώρα, βέβαια, υπάρχει και η άλλη άποψη, που μιλά για… αρκετά υψηλότερα (4.400).

Έλα που έχω μια προαίσθηση ότι η αγορά θα τους διαψεύσει… τους απαισιόδοξους και ότι τελικά δεν θα αποδειχθεί αυτό που βλέπουμε ένα απλό «bear market rally».

Πάντως, σύμφωνα με τους τελευταίους, οι οποίοι δεν «συγκλονίστηκαν» από τα χθεσινά, την προσοχή μας πρέπει να την έχουμε στραμμένη στα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου, τα οποία δεν αναμένονται ιδιαίτερα θετικά, αν μη τι άλλο, για την «ατμομηχανή» του μαγαζιού, τον τραπεζικό τομέα…

Τα τραπεζικά χαρτιά αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 40% της κεφαλαιοποίησης και εάν αυτά πάνε άσχημα (και ορισμένοι -των οποίων την άποψη δεν ασπαζόμαστε απαραιτήτως- κάνουν λόγο για πολύ άσχημα) τότε το 3.700 θα το ξαναδούμε…

Σε οιαδήποτε των περιπτώσεων, πάντως, η μεταβλητότητα παραμένει υψηλή και το «παιχνίδι» αμιγώς για «μεγάλα παιδιά».

Κατά τα λοιπά, εάν ήμουν στη θέση σας, ίσως και να έστρεφα την προσοχή μου (εκεί την έχει ο φίλτατος Αθανάσιος) στα «μικρά». Είναι σαφές ότι έχουν υποαποδώσει, αλλά αν δεν κάνουν -τουλάχιστον- μία βάση τα βαριά, δεν βλέπω πώς και γιατί θα αποδώσουν... τα μικρά.

Τώρα, βέβαια, υπάρχει πάντα το America… και δεν ξέρω για τα λοιπά(διάβαζε Σκόπια και λοιπά), αλλά για το «μαγαζί» μάλλον απέδωσε τα «συμπεφωνημένα»…

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v