Προσοχή σε ΟΤΕ, Εθνική...

Χρήζει προσοχής η συνεδρίαση στο πρώτο της μισάωρο (ιδιαίτερα η συμπεριφορά των ΟΤΕ, Εθνικής) προτού προχωρήσουμε σε πιο συγκεκριμένες κινήσεις. Πρέπει να φανεί ποια θα είναι δηλαδή η σχέση συναλλαγών- ανοιχτών πωλήσεων στη μετοχή του οργανισμού και της τράπεζας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε σημείο καμπής βρίσκονται οι διεθνείς αγορές, μετά το χθεσινοβραδινό κλείσιμο της Wall. Εξάλλου, με τη συνδρομή μετοχών τηλεπικοινωνιακών εταιριών (Intel) ανταποκρίνονται θετικά μέχρι στιγμής, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Το καθοριστικό στοιχείο όμως που ενδέχεται να κάνει την διαφορά, αφορά στο ενδεχόμενο προσέγγισης του αμέσως προηγούμενου ”υψηλού” για τον Dow. Ενδεχόμενο που θα ξεκαθαρίσει σήμερα, το αργότερο αύριο.

Εάν υπερισχύσει το πιθανότερο σενάριο, της διάσπασης δηλαδή αυτής της αντίστασης, τότε βεβαιώνεται η δυνατότητα του Dow να κινηθεί προς τις 9.050 μονάδες. Σε αυτήν την περίπτωση οι επιπτώσεις θα είναι εμφανείς και στη Σοφοκλέους.

Θα πρέπει πάντως, στα καθ’ ημάς να μειωθεί σήμερα η απόκλιση στα συμβόλαια Φεβρουαρίου, κάτι που θα φανεί από την αρχή της συνεδρίασης. Ποια θα είναι δηλαδή η σχέση συναλλαγών- ανοιχτών πωλήσεων στη μετοχή του ΟΤΕ, της Εθνικής και δευτερευόντως ”παράπλευρων” τίτλων του FTSE 20.

Δεν αναφερόμαστε στη ΔΕΗ, καθώς εκεί προέχει σε αυτή την φάση η προσέγγιση των 15 ευρώ. Εάν μετά τις 11.30’ η διαμορφωμένη σχέση συναλλαγών- ανοιχτών πωλήσεων ενισχύει περαιτέρω την ανοδική τάση, για παράδειγμα, του ΟΤΕ, τότε θα πρέπει να περιμένουμε μείωση του discount στα ΣΜΕ του FTSE 20, με περαιτέρω ενδυνάμωση του Γενικού Δείκτη.

Γι’ αυτόν τον λόγο κυρίως χρήζει προσοχής η συνεδρίαση στο πρώτο της μισάωρο ιδιαίτερα η συμπεριφορά των ΟΤΕ, Εθνικής προτού προχωρήσουμε σε πιο συγκεκριμένες κινήσεις.

Κατά συνέπεια θα πρέπει νωρίς, γύρω στις 11.30΄, θεωρώντας σχεδόν βέβαιο πως θα έχουμε τις ανάλογες ενδείξεις, να επανέλθουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v