”Κρατά” τις 1.700 η αγορά

Καλύτερη από την χθεσινή παρουσιάζεται η σημερινή συνεδρίαση με τον Δείκτη να κινείται μεταξύ 1.705 – 1.718 μονάδων. Σε αυτό φαίνεται να έχουν συμβάλει η ανοδική εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών, αλλά και το θετικό κλίμα που έχει δημιουργήσει ο ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κάπως καλύτερη από χθες είναι η μέχρι στιγμής εικόνα της συνεδρίασης, καθώς συναλλαγές περίπου 13 εκατ. ευρώ ”κρατούν” την αγορά μεταξύ 1.705 – 1.718 μονάδων.

Σε αυτό αναμφίβολα βοηθούν και οι ευρωπαϊκές αγορές, που με αιχμή τη Φραγκφούρτη επιχειρούν την προσέγγιση προηγούμενων ”υψηλών”.

Το γενικότερα καλό κλίμα στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, ενισχύει την μετοχή του ΟΤΕ, καθώς φαίνεται πως αγοραστές – πωλητές (Golmdan Sachs, Capital) τα ”βρήκαν” γύρω στα 10,4 ευρώ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα πρέπει να περιμένουμε κίνηση της μετοχής ανάλογη με αυτήν που είχε δώσει ρευστότητα σε συγκεκριμένους ξένους, αλλά και εγχώριους θεσμικούς πριν τις εορτές.

Κάπως καλύτερη η εικόνα σήμερα της Alpha, ”κερδίζει” τα 9 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ μετοχές όπου αποδεδειγμένα υπάρχει υψηλός δανεισμός ”κρατούν” μέχρι στιγμής.

Η μετοχή της ΔΕΗ φτάνει στα 14,5 ευρώ, με συναλλαγές περίπου 210.000 τεμαχίων (στην πρώτη ώρα), ενώ ανάλογη είναι η πορεία μετοχών όπως οι ΕΤΒΑ, ΕΤΕ κυρίως όμως της Eurobank (10,72 ευρώ).

Στα 6,66 ευρώ η μετοχή της Hyatt, μικρές απώλειες μετά από οκτώ συνεχόμενες συνεδριάσεις για την Intralot, κέρδη για την Κλωνατέξ, τον Ζήνωνα, τη Lantec και γενικότερα μετοχές εταιριών αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v