Η ΔΕΗ ”στηρίζει” και πάλι το ΧΑ

Στις 1.722,2- 1.738,05 έχει διαμορφωθεί το εύρος διακύμανσης για το δείκτη, με τη μετοχή της ΔΕΗ να έχει αναλάβει και σήμερα το ρόλο του ”οργανωτή” της αγοράς, χωρίς αυτό να αναιρεί τα καλά αποτελέσματα της εταιρίας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τη Νέα Υόρκη, ως συνήθως, περιμένουν οι Ευρωπαίοι προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα ”παίξουν” ανοδικά ή πτωτικά. Καλώς ή κακώς σε μεγάλο βαθμό, δεδομένων των δικών μας προβλημάτων, είμαστε εξαρτημένοι αυτή την περίοδο, από τις... ορέξεις της Wall.

Συναλλαγές περίπου 10 εκατ. ευρώ, στην πρώτη ώρα, έχουν διαμορφώσει ένα εύρος διακύμανσης για το δείκτη, μεταξύ 1.722,2- 1.738,05. Η μετοχή της ΔΕΗ, έχει αναλάβει και σήμερα την ευθύνη της ”προσπάθειας” στήριξης χωρίς αυτό να αναιρεί τα καλά αποτελέσματα της εταιρίας, τις προοπτικές της (και λόγω τηλεπικοινωνιών) και των δικαιολογημένων τοποθετήσεων κυρίως ξένων διαχειριστών.

Η μετοχή ”κρατά” τα 14 ευρώ με συναλλαγές περίπου 130.000 τεμαχίων (12:00) τη στιγμή που η κυριότερη βοήθεια για τον FTSE 20 προσφέρεται-επιτέλους- από την Εθνική. Η μετοχή της τράπεζας με σχετικά λίγες συναλλαγές, κινείται υψηλότερα των 13 ευρώ, ενώ ανάλογη τάση προσέγγισης (των 11 ευρώ) διαφαίνεται για τη μετοχή της Eurobank.

Επιτέλους ”σπάει” και το αρνητικό σερί της Alpha, με τη μετοχή να κυμαίνεται στα 11,26 ευρώ. Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση η Chipita, μετά από το χθεσινό πακέτο αντιδρά προς τα 3,6 ευρώ, ο Άκτωρ ”παλεύει” τα 5,94, ενώ αξιόλογα κέρδη για τις μετοχές των Μινωικών Γραμμών, ΕΧΑΕ, και για ακόμη μια συνεδρίαση, για τη μετοχή του ΔΟΛ, με κέρδη και ο Τηλέτυπος.

Κερδισμένες για μια ακόμη συνεδρίαση οι μετοχές των ΑΛΤΕ, στα 1,4 ευρώ τα Ελληνικά Καλώδια, στα 1,65 η Ιντρακάτ, ενώ τα Κεραμεία Αλλατίνη κυμαίνονται στα 4,36 ευρώ.

Ειδικά για την τελευταία μετοχή, να σημειωθεί ότι από Δευτέρα μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη αναστέλλεται προσωρινά η διαπραγμάτευση λόγω ονομαστικοποίησης των μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v