Στις 1.700 η μάχη του... Ρούπελ

Αυξημένες συναλλαγές στα ”χαμηλά” πραγματοποιήθηκαν τόσο σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, όσο και σε μετοχές της περιφέρειας. Μετοχές- σηματωροί της Σοφοκλέους και αμερικανικά futures μπορούν να συμβάλλουν για σήμερα- αύριο στην αποτροπή του... χειρότερου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε ρόλο... διασώστη σήμερα η ΔΕΗ, με τη μετοχή σταθερά στα 14 ευρώ και τις συναλλαγές να έχουν ξεπεράσει το 1 εκατ. κομμάτια. Με αυτόν τον τρόπο και με ορισμένες παράπλευρες βοήθειες αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Καταγράφονται όμως την τελευταία ώρα επιμέρους κινήσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν βραχυπρόθεσμα ενδείξεις. Συγκεκριμένες μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης αλλά και ”κομβικά” χαρτιά της μεσαίας αντιδρούν με συναλλαγές.

Και στις δύο περιπτώσεις η διαπίστωση είναι κοινή, δηλαδή πως ισχυρά χέρια είναι αποφασισμένα να δώσουν μία ακόμη μάχη. Η τακτική που στις τελικές της λεπτομέρειές ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ, αποσκοπεί στην ει δυνατόν οργάνωση δύο γραμμών άμυνας.

Στις 1.704 η πρώτη και χαμηλότερα στο ”κενό” των 1.687 η επόμενη. Αρκεί, σε αυτή τη φάση να ολοκληρωθεί το αργότερο αύριο η αναμενόμενη διόρθωση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τη Νέα Υόρκη. Αυξημένες είναι οι συναλλαγές όπως η Vodafone (5,54 ευρώ), Cosmote, Intralot, Κύπρου, Παπαστράτου, ΕΛΠΕ, αλλά και σε μετοχές όπως Alfa Alfa , Informatics, Δαριγκ, ΕΧΑΕ, Αττικατ και ορισμένων ακόμη.

Δεν είναι τυχαίο επίσης πως σήμερα, οι συναλλαγές στον Τηλέτυπο ισοδυναμούν με τζίρο περίπου μίας εβδομάδας, τη στιγμή που ενδοσυνεδριακά διασπάστηκαν και τα 6 ευρώ. Παράλληλα, η μετοχή του ΔΟΛ και αυτή με τζίρο, αντιδρά προς τα 2,55 ευρώ.

Στα αξιοσημείωτα για το τμήμα εκείνο της αγοράς που ενδιαφέρεται, η αντιστροφή της τάσης στην νεοεισαχθείσα Fashion Box. Αντιστροφής εν πολλοίς αδικαιολόγητης, καθώς η συγκεκριμένη εταιρία θεωρείται υπολογίσιμο μέγεθος στον κλάδο της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v