Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην... κόψη των 700 μονάδων το Χρηματιστήριο

Το κρίσιμο ψυχολογικό όριο αποτέλεσε πεδίο «αντιπαράθεσης» αγοραστών και πωλητών με τους πρώτους να αποκτούν ένα πλεονέκτημα γυρίζοντας σε θετικό το πρόσημο του ΓΔ. Οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο και οι άμυνες.

Στην... κόψη των 700 μονάδων το Χρηματιστήριο

Με μάλλον θετικό το κλίμα στα κυριότερα ευρωπαικά χρηματιστήρια αλλά με αρνητικά τα futures για τον S&P 500, η προσοχή των traders είναι επικεντρωμένη στα εταιρικά αποτελέσματα και την Fed. Σε αυτό το περιβάλλον, στο ΧΑ διεξάγεται "μάχη" για τις 700 μονάδες με τις δύο πλευρές-πωλητές/αγοραστές- να επιχειρούν από διαφορετικές κατευθύνσεις για την εκπόρθηση ή διάσωση μίας σημαντικής (και τεχνικά) περιοχής.

Περίπου στις 11:30 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε για περίπου πέντε λεπτά μεταξύ 700-701 μονάδων, για να αντιδράσει θετικά στην συνέχεια και περίπου στις 12:30 να βρεθεί στις 707-708 μονάδες.

Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, που στην χθεσινή συνεδρίαση λειτούργησε -για πολλοστή φορά- σαν βαρίδι ευρύτερα για τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση προκαλώντας πλήγματα σε αρκετά blue chips και μάλιστα σε μετοχές-σηματωρούς της αγοράς και των διαθέσεων των "ισχυρών χεριών".

Συναλλαγές και τζίρος σε μάλλον υψηλότερα επίπεδα από το μέσο όρο των τελευταίων 2-3 εβδομάδων (εξαιρούμενων των πακέτων στον ΟΤΕ) θυμίζοντας πως στην χθεσινή συνεδρίαση ήταν αυξημένος κατά σχεδόν 80% ενδεικτικό της εσπευσμένης μείωσης θέσεων από ξένα χαρτοφυλάκια.

Στο διάγραμμα είναι εμφανείς οι επόμενες (χαμηλότερες/υψηλότερες) τιμές για τον ΓΔ σημειώνοντας πως το... 6άρι έχει να γραφτεί από τα τέλη Απριλίου 2017, ενώ ακριβώς πάνω στην γραμμή των 700 είχε... συρθεί η αγορά στις 16-17 Νοεμβρίου (χωρίς να χαθούν). Μάλιστα από τον "διπλό πυθμένα" του Νοεμβρίου εξελίχθηκε στη συνέχεια ο κύκλος ανοδικής διόρθωσης έως τις 895,64 της 1ης Φεβρουαρίου. Βέβαια οι δύο περίοδοι είναι εντελώς διαφορετικοί και προφανώς η πρώτη δεν εγγυάται μία επανάληψη της κίνησης Νοεμβρίου- Φεβρουαρίου. Ωστόσο ανατρέχουμε σε αυτές για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.

Εως και 1,75% χαμηλότερα ο ΔΤΡ είναι ο κλάδος που είτε θα τραβήξει χαμηλότερα τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση είτε θα λειτουργήσει σαν μοχλός για μία καθαρά τεχνικής μορφής ανοδική διόρθωση.

Στο 4,215% το ελληνικό 10ετές, με ενθαρρυντικό το ότι το ιταλικό είναι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έστω και οριακά κάτω από το όριο του 3%.

Θετικό το πρώτο δείγμα γραφής για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και δευτερευόντως για την Coca Cola. Ενθαρρυντικό για Μυτιληναίο, ανησυχητικό για Jumbo, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αναμενόμενο το μείον 3,40% για Viohalco.

Στις 29/41 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, στα 5,650 ο τζίρος στις 11.38'.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v