Αργά αλλά σταθερά, ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να αναρριχηθεί σε σχετικά υψηλότερα επίπεδα, παίρνοντας κάποιες βοήθειες από τον τραπεζικό κλάδο και λίγες ακόμα μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης βρίσκει το σύνολο των τραπεζικών μετοχών, πλην Τραπέζης Ελλάδος, με θετικό πρόσημο και αυτό το επιβεβαιώνει και το +1,81% του τραπεζικού δείκτη, όμως ο τζίρος είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικός, καθώς με το ζόρι φθάνει στα 19,5 εκατ., από τα οποία το 0,6. εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE26, η ΔΕΗ (+2,34%) προσπαθεί να αντιδράσει στις πιέσεις που δέχθηκε κατά τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις, δίνει «μάχη» με το ψυχολογικό όριο των 6,00 ευρώ ο Fourlis (+2,56%), ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 1% κινούνται οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Folli Follie Group.
Χρειάζεται αυξημένη προσοχή, καθώς οι τίτλοι που ηγούνται της ανοδικής προσπάθειας (Τράπεζες, ΔΕΗ) δεν έχουν δώσει και τα καλύτερα «διαπιστευτήρια» κατά τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις και δεν μπορεί να υπάρξει πρόβλεψη για το υπόλοιπο της συνεδρίασης.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης που μέχρι στιγμής δείχνουν σχετικά «αδύναμες», μόνο ο ΑΔΜΗΕ (-1,33%) σημειώνει απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας, οπότε η γενικότερη εικόνα είναι εύκολα αναστρέψιμη.
Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου συνεχίζεται το άκρως επιλεκτικό ενδιαφέρον, τίτλοι που συνδυάζουν κέρδη με σχετικά «αξιοπρεπείς» συναλλαγές είναι οι Ίλυδα (+9,59%), Profile (+8,90%), J&P Άβαξ (+12,9%), Attica Bank (+4,42%), MIG (+4,17%) και Ιασώ (+3,86%).
Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη κοντά στα υψηλά ημέρας, ίσως και με τις βοήθειες πιθανού window dressing, όμως ασφαλέστερα συμπεράσματα για τη δυναμική της Αγοράς θα εξαχθούν από τις πρώτες συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας.