Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κολλημένο» στις 820 μονάδες το ΧΑ

Σε ρυθμούς... ημιαργίας κινείται η αγορά, με καθίζηση τζίρου και συναλλαγών και τον Γενικό Δείκτη πρακτικά αμετάβλητο. Μικρά κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές, διατηρείται η πίεση στην Coca Cola. Ανοδος για Lamda, Viohalco, ΑΔΜΗΕ.

«Κολλημένο» στις 820 μονάδες το ΧΑ

Άγνωστο αν οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν επηρεάσει τους ενεργούς παίκτες στο Χ.Α., πάντως η μέχρι στιγμής εικόνα της συνεδρίασης παραπέμπει σε καλοκαιρινή σιέστα και όλα δείχνουν πως οι όποιες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν προς το τέλος της συνεδρίασης.

Ακόμα πιο αποκαρδιωτική από τη γενικότερη εικόνα του ταμπλό είναι η συναλλακτική δραστηριότητα, καθώς με τη συμπλήρωση των πρώτων 3,5 ωρών συνεδρίασης, μόλις και μετά βίας φθάνει στα 16,3 εκατ., από τα οποία το 0,7 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΑΔΜΗΕ, ΕΥΡΩΒ).

Άλλο ανησυχητικό σημάδι του σημερινού ταμπλό είναι η σημαντική συρρίκνωση του αριθμού των θετικών πρωταγωνιστών, από όλο το εύρος των κεφαλαιοποιήσεων, ακόμα μία ένδειξη ότι οι λίγοι αγοραστές αρχίζουν να ξεμένουν από νέες ιδέες, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τις επενδυτικές επιλογές της «επόμενης μέρας».

Σε κάθε περίπτωση, λόγω του ότι απομένουν η εν εξελίξει και η αυριανή συνεδρίαση προκειμένου να ολοκληρωθεί ο μήνας και το χρηματιστηριακό εξάμηνο, δεν μπορούν να αποκλειστούν κάποιες κινήσεις της «τελευταίας ώρας», όμως η γενικότερη εικόνα της Αγοράς γίνεται όλο και πιο απογοητευτική.

Και αυτό όχι γιατί σημειώνονται επιθετικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, αλλά απλά με αυτή την εικόνα και αυτούς του τζίρους δεν διαφαίνεται η πιθανότητα, οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. να κινηθούν σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά τα επιμέρους, ακόμα μία επιφυλακτική συνεδρίαση διαφαίνεται για το τραπεζικό ταμπλό, πάντα με άγνωστο Χ τις διαθέσεις της τελευταίας ώρας και των τελικών δημοπρασιών, ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μόνο οι Lamda Development (+1,49%), Viohalco (+1,74%) και ΑΔΜΗΕ (+1,35%) σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%.

Από την πλευρά των τίτλων που πιέζονται και πλην της ΕΕΕ (-3,11%), λόγω αποκοπής μερίσματος, μόνο Αεροπορία Αιγαίου και ΕΧΑΕ σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα, που σημαίνει ότι τόσο οι πωλητές όσο και οι αγοραστές επέλεξαν τις παραλίες...

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v