Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο στο ΧΑ

Σε στενό εύρος διακύμανσης ο Γενικός Δείκτης, με τις πιέσεις στον τίτλο της Coca Cola λόγω αποκοπής μερίσματος να αντισταθμίζονται από τα μικρά κέρδη στις τράπεζες. Περιορισμένες οι συναλλαγές. Συνεχίζουν υψηλότερα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Lamda.

Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο στο ΧΑ

Με μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές κινούνται οι Ευρωπαϊκές Αγορές, τίποτα δεν δείχνει να αλλάζει στη γνωστή εικόνα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, πλην ίσως του τζίρου, που όλα δείχνουν ότι θα κινηθεί σε χαμηλότερα, από τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις, επίπεδα.

Ο Γενικός Δείκτης ελάχιστα πριν συμπληρωθούν οι πρώτες 2,5 ώρες συνεδρίασης έχει κινηθεί σε ένα ιδιαίτερα στενό εύρος, με χαμηλό τις 820,38 μονάδες (-0,27%) και υψηλό τις 824,58 μονάδες (+0,24%), ενώ ο τζίρος μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 6,5 εκατ. ευρώ.

Μικρά κέρδη στο τραπεζικό ταμπλό, όπου οι τίτλοι των συστημικών τραπεζών κινούνται λίγο υψηλότερα του προηγούμενου κλεισίματος ενώ ελάχιστες θετικές πρωτοβουλίες καταγράφονται στον μη τραπεζικό 26άρη.

Η παραπάνω εικόνα δεν είναι ενδεικτική για τη συνέχεια, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστούν κινήσεις window dressing, λόγω αυριανής λήξης χρηματιστηριακού εξαμήνου.

Η εικόνα στο μη τραπεζικό ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης θα μπορούσε να θεωρηθεί μικτή, όμως ξεχωρίζει το -3,11% για την ΕΕΕ, καθώς από σήμερα ο τίτλος διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα χρήσεως 2016, €0,44 ανά μετοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλην της ΕΕΕ, οι υπόλοιπες μετοχές που κινούνται χαμηλότερα οι απώλειες είναι οριακές, δεν ξεπερνούν το 1%, άρα η εικόνα είναι εύκολα αναστρέψιμη.

Από τους τίτλους που δείχνουν διαθέσεις να κινηθούν ψηλότερα, μόνο οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Lamda Development σημειώνουν κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας, σε μία Αγορά που είναι εμφανής η κυριαρχία της επιφυλακτικότητας.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις αξίζουν προσοχής η Ίλυδα (+10%) και η συνεχιζόμενη αναρρίχηση του Ικτίνου (+3,03%) και της Τέρνα Ενεργειακή (+2,08%).

Σε κάθε περίπτωση και η σημερινή συνεδρίαση έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά έχει εισέλθει σε παρατεταμένο consolidation, που δεν θα αλλάξει αν ο Γενικός Δείκτης δεν δώσει διαφυγή, είτε ψηλότερα των 835 μονάδων, είτε χαμηλότερα των 809 μονάδων.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v