Με μικρές και απόλυτα ελεγχόμενες απώλειες συνεχίζουν οι Ευρωπαϊκές Αγορές, ενώ τίποτα δεν δείχνει διαφοροποίηση του αρχικού σκηνικού στο Χ.Α., όπου επικρατούν ο σχετικά χαμηλός τζίρος, η απόλυτη επιφυλακτικότητα στο τραπεζικό ταμπλό και οι επιλεκτικές κινήσεις των αγοραστών σε επιμέρους τίτλους όλων των κεφαλαιοποιήσεων.
Ξεκινώντας από τις τραπεζικές μετοχές, τόσο οι τίτλοι των συστημικών τραπεζών, όσο και οι τίτλοι των Τρ. Ελλάδος (-0,79%) και Attica Bank (0%) συνεχίζουν να περιστρέφονται πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος, με τη διαφορά ότι Πειραιώς (-2,36%) και Ελλάδος δεν έχουν έλθει σε επαφή με το θετικό πρόσημο από την αρχή της συνεδρίασης.
Υπενθυμίζεται ότι η Αγορά περιμένει την απόφαση της σημερινής συνέλευσης για την Πειραιώς, που έχει κληθεί να εγκρίνει το reverse split της μετοχής σε αναλογία 1 νέα για κάθε 20 παλιές και η απόφαση δεν αποκλείεται να επηρεάσει σημαντικά τη βραχυπρόθεσμη πορεία του τίτλου.
Μεταφερόμενοι στον μη τραπεζικό 26άρη, συνεχίζεται το αγοραστικό ενδιαφέρον για τίτλους του Κατασκευαστικού κλάδου (Ελλάκτωρ +6,52%, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ +3,90%), συνεχίζει να έχει σταθερούς αγοραστές η Lamda Development (+3,23%) που όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να αναμετρηθεί με το ψυχολογικό όριο των 7,00 ευρώ, νεότερα υψηλά για τα Ελ. Πετρέλαια (+2,08%), το «ντεμπούτο» της ομολογιακής έκδοσης στο Χ.Α. φαίνεται να επηρεάζει θετικά και τη μετοχή της Μυτιληναίος (+1,59%), ενώ σχετική κινητικότητα σημειώνεται και στην Grivalia (+1,42%).
Διορθώνει, μετά τη «νηοπομπή» των ανοδικών συνεδριάσεων η Viohalco (-0,69%), ακολουθούμενη και από τη θυγατρική Cenergy (-1,75%), ενώ αντίθετο δρόμο δείχνει να ακολουθεί η θυγατρική Χαλκόρ (+4,53%).
Από τα υπόλοιπα, μη τραπεζικά, blue chips, παραμένει η αυξημένη επιφυλακτικότητα για τη ΔΕΗ (-1,85%), που δείχνει να «τραβάει» χαμηλότερα και τον ΑΔΜΗΕ (-0,90%), ενώ από τις υπόλοιπες δεικτοβαρείς μετοχές που υποχωρούν δεν υπάρχει τίτλος που να σημειώνει απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας.
Η συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης βρήκε τον τζίρο οριακά υψηλότερα των 24 εκατ. και τον Γενικό Δείκτη με μικρά κέρδη να έχει κινηθεί σε ένα μάλλον στενό εύρος, μεταξύ 819,86 (-0,35%) και 827,66 μονάδων (+0,59%).
Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, ξεχωρίζουν θετικά οι Τέρνα Ενεργειακή (+4,56%) και Intralot (+5,17%).