Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Απνοια» και στο Χρηματιστήριο

Σε στενό εύρος η κίνηση του Γενικού Δείκτη, με τις τραπεζικές μετοχές να επιχειρούν κίνηση υψηλότερα και την Alpha να ξεχωρίζει. Περιορισμένος ο τζίρος. Ανοδος για Φουρλή, πιέζεται ο ΑΔΜΗΕ. Ισχυρά κέρδη για Profile και Ιλυδα.

«Απνοια» και στο Χρηματιστήριο

Σε ένα ιδιαίτερα στενό εύρος, μικρότερο των πέντε μονάδων, με μέχρι στιγμής χαμηλό τις 817,64 (-0,25%) και υψηλό τις 822,52 μονάδες (+0,34%), κινείται στην πρώτη ώρα συναλλαγών ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, σε μία συνεδρίαση με κύρια χαρακτηριστικά την επιφυλακτικότητα, τον μειούμενο αριθμό των θετικών, ημερήσιων, πρωταγωνιστών και τον χαμηλό τζίρο.

Ο τελευταίος, με τη συμπλήρωση των πρώτων 60 λεπτών συναλλαγών, φθάνει στα 6,6 εκατ., από τα οποία το 0,6 εκατ., αφορά «πακέτα» (ΜΟΗ, ΜLS). Σημειώνεται ότι νωρίτερα πέρασε μέσω του Χ.Α. «πακέτο» 59.800 ιδίων μετοχών της MLS, ήτοι ποσοστό 0,48% του μετοχικού κεφαλαίου της στην τιμή των 4,50 ευρώ.

Ξεκινώντας από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ισχνά κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι των συστημικών τραπεζών, εξ ου και το +1,22% του τραπεζικού δείκτη, ενώ ακόμα επιφυλακτικότερη είναι η εικόνα στον μη τραπεζικό 26άρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα μη τραπεζικά blue chips και με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών, δεν υπάρχει τίτλος που να υπερβαίνει σε όγκο τις 100.000 τεμ., ενώ με τετραψήφιες συναλλαγές κινούνται οι Αεροπορία Αιγαίου, Grivalia, ΕΕΕ, ΕΧΑΕ, Μέτκα, ΟΛΠ, Σαράντης, Τιτάνας, Fourlis, Folli Follie Group.

Από το σύνολο των μη τραπεζικών τίτλων υψηλής κεφαλαιοποίησης, μεταβολές μεγαλύτερες του 1% σημειώνουν μόνο οι Viohalco (-1,02%) και Fourlis (+2,39%), ενώ οι υπόλοιπες μετοχές αναλώνονται σε κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος.

Εξαιρετικά χαμηλών τόνων και οι κινήσεις στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου η MIG (+2,78%) προσπαθεί να αντιδράσει στις πιέσεις που έχουν προηγηθεί, συνεχίζει ανοδικά ο Άβακας (+5,16%), όμως χωρίς αμφιβολία τις εντυπώσεις κερδίζουν οι Ίλυδα (+9,59%) και Profile (+9,45%).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, κάθε πρόβλεψη μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επισφαλής, όμως η προσγείωση του τζίρου σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα συνεχίζει να προβληματίζει τους επαγγελματίες του χώρου.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v