Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ”κύμα” πωλήσεων παρασύρει το ΧΑ...

”Ματώνουν” και πάλι οι αγορές, καθώς επιβαρύνεται η τεχνική εικόνα των συμβολαίων του S&P 500. Αυτό, πολλαπλασιαστικά παρασύρει μέχρι και 4,5% χαμηλότερα τον DAX και στην Αθήνα ακυρώνει εκ των πραγμάτων την όποια προσπάθεια σταθεροποίησης της αγοράς μας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ματώνουν και πάλι οι αγορές, καθώς επιβαρύνεται η τεχνική εικόνα των συμβολαίων του S&P 500. Αυτό, πολλαπλασιαστικά παρασύρει μέχρι και 4,5% χαμηλότερα τον DAX και στην Αθήνα ακυρώνει εκ των πραγμάτων την όποια προσπάθεια σταθεροποίησης της αγοράς μας.

Μέσα σε 10-15 λεπτά, υπερισχύουν οι πωλητές στο σύνολο των τραπεζικών μετοχών, τίτλων εταιριών μεγάλης κεφαλαιοποίησης, παρασύροντας το Γενικό Δείκτη μέχρι και 1,5% χαμηλότερα, κάτω από τις 4.200 μονάδες.

Η αγορά πιέστηκε και πάλι προς την ευρύτερη περιοχή των 4.150 μονάδων για να αντιδράσει εν μέρει στη συνέχεια, δημιουργώντας μέχρι τώρα εύρος διακύμανσης της τάξεως του 4,5%.

Να σημειωθεί πως εχθές, το εύρος διακύμανσης ξεπέρασε το 6%.

Η μετοχή της Εθνικής πιέστηκε και πάλι χαμηλότερα των 40 ευρώ, προς τα 39,5 για να αντιδράσει λίγο αργότερα προς τα 39,9 ευρώ.

Είναι ενδεικτικό πως ενδοσυνδριακά χαμηλό για τη μετοχή της Εθνικής διαμορφώνεται στα 38,9 ευρώ.

Με το ”οχυρό” της Εθνικής να υποχωρεί, είναι λογικό να υπερισχύσουν οι πωλητές στο σύνολο των τραπεζικών μετοχών, με τη Eurobank να υποχωρεί 2,6% ενώ ανάλογη φορά διαμορφώνονταν για Πειραιώς.



Στις 15:32, μόλις 57 μετοχές από τις 130 (πριν από περίπου 40 λεπτά) αντιδρούσαν κόντρα στη νέα πίεση της αγοράς μας.

Σημαντικότατες όμως θεωρούνται οι απώλειες για τη μετοχή της ΔΕΗ, για λόγους που είχαμε αναφέρει στο αμέσως προηγούμενο σχόλιό μας, με την τιμή να βυθίζεται μέχρι και 6,5% στα 27,1 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v