Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H FED (δεν) άλλαξε το κλίμα - update

Επανέρχεται η έντονη μεταβλητότητα στις αγορές μετά την θετική ώθηση που δημιούργησε η απόφαση της FED να μειώσει κατά 75 μονάδες βάσης τα επιτόκια. Ασανσέρ η Σοφοκλέους παραδίδει τα κέρδη που κατέγραψε προς ώρας. Εκ νέου σε αρνητικό πρόσημο ο Dax. Παραμένουν έντονα αρνητικά τα futures της Wall, καθώς οι επενδυτές προσδοκούν και νέα μείωση κατά 0,50.

Επανέρχεται η έντονη μεταβλητότητα στις αγορές μετά την θετική ώθηση που δημιούργησε η απόφαση της FED να μειώσει κατά 75 μονάδες βάσης τα επιτόκια.

Ασανσέρ η Σοφοκλέους παραδίδει τα κέρδη που κατέγραψε προς ώρας. Εκ νέου σε αρνητικό πρόσημο ο Dax. Παραμένουν έντονα αρνητικά τα futures της Wall, καθώς οι επενδυτές προσδοκούν και νέα μείωση κατά 0,50.

Νωρίτερα, το Euro2day.gr μετέδωσε:

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η Αμερική ”πετά” το γάντι στους Ευρωπαίους και οι αγορές αντιδρούν ανοδικά.

Η απόφαση της FED να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης αντιστρέφει πλήρως την εικόνα στην αμερικανική αγορά και τα Συμβόλαια για S&P 500, D.J. και Nasdaq, επιτυγχάνοντας ανάλογη ανατροπή και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Στο ΧΑ ο Γ.Δ. σε λιγότερο από 10 λεπτά αντιδρά κατά 80 μονάδες και με κέρδη της τάξεως του 1,3% κινείται προς τις 4.360 μονάδες.

Ο επόμενος γύρος, που θα παιχτεί σύντομα, δίνεται στο… γήπεδο της ΕΚΤ.

Εδώ οι φωνές που εισηγούνται μείωση του ευρωπαϊκού επιτοκίου πληθαίνουν και ισχυροποιούνται.

Είναι ενδεικτικό πως από τις 15:10 έως τις 15:20 οι αγοραστές έφταναν μέχρι και 0,9% υψηλότερα στην Εθνική (41,10 ευρώ) κατά 2,04% στην Alpha Bank (21,98 ευρώ), Κύπρου κατά 3,9% (10,12 ευρώ), ο δε FTSE κατά 1,10% προς τις 2.320 μονάδες.

Συνεχής η εναλλαγή τάσης, διαθέσεων, εξαιρετικά βραχυπρόθεσμη και ακραία συνακόλουθη της ροής ειδήσεων και πληροφοριών, καθώς είναι εμφανής πλέον η αναμέτρηση δυνάμεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων χρηματιστηριακών πόλων, διεθνώς.

Ωστόσο, η αρχική αντίδραση έδωσε τη θέση της σε δεύτερες, ψυχραιμότερες σκέψεις, με τον Γ.Δ., ωστόσο, να κρατά τις 4.330 μονάδες.

Η μέχρι στιγμής εξοντωτική αντιπαράθεση δυνάμεων αφορά πανίσχυρους επενδυτικούς οίκους, μεγάλους ”παίχτες” και γι’ αυτό το ευρύτερο μέρος της αγοράς παραμένει... ασυγκίνητο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v