Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι προφητείες (Μέρος 3ο)

Ημέρα σημαδιακή για το ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ αποδεικνύεται η 7η Ιανουαρίου. Εκείνο το πρωί γράφτηκε η πρώτη ”προφητεία”, την οποία δυστυχώς επιβεβαιώνουν πλήρως οι αγορές. Σήμερα θα γράψουμε την τρίτη προφητεία: Τα χρηματιστήρια, ακόμα και αν αντιδράσουν κάποια στιγμή θετικά, βρίσκονται σε μεγάλη κρίση.

Οι προφητείες (Μέρος 3ο)
Καλημέρα σας

Ημέρα σημαδιακή για το ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ αποδεικνύεται η 7η Ιανουαρίου. Εκείνο το πρωί γράφτηκε η πρώτη ”προφητεία”, την οποία δυστυχώς επιβεβαιώνουν πλήρως οι αγορές.

Τι γράφτηκε τότε;

”Δεν πρόλαβε καλά-καλά να μπει το 2008 και μόλις πήραν οι αγορές ένα μήνυμα αρνητικό από τις ΗΠΑ, οι προφήτες αρχίζουν να… τα γυρνάνε: ”Άσχημο το πρώτο εξάμηνο, κέρδη στο δεύτερο”.

Οι επενδυτές, απέναντι σε αυτήν την αβεβαιότητα, δεν έχουν πολλά περιθώρια σκέψης καθώς δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για να χάσουν χρήματα.

Ο προκάτοχός μου στη στήλη αυτή είχε επιμείνει στο 30% των ρευστών διαθεσίμων σε μετοχές όταν τα πράγματα δεν είναι καθαρά ανοδικά. Δεν είναι άσχημη ιδέα να ακολουθηθεί αυτή η συνταγή τώρα.

Προσοχή λοιπόν! Και μη διστάσετε κερδοφόρες από πέρυσι θέσεις να τις ρευστοποιήσετε. Κανένας δεν μετάνιωσε φεύγοντας με λίγα έστω κέρδη. Πολλοί έχουν μετανιώσει περιμένοντας το θαύμα. Το οποίο για φέτος προσδιορίζεται στο δεύτερο εξάμηνο.

Χρήμα να έχετε, να ξαναμπείτε.

Σήμερα θα γράψουμε την τρίτη κατά σειρά προφητεία, με την ελπίδα να μη χρειαστεί να γράψουμε τέταρτη με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Τα χρηματιστήρια, ακόμα και αν αντιδράσουν κάποια στιγμή θετικά, βρίσκονται σε μεγάλη κρίση. Και το δυσάρεστο δεν είναι αυτό. Το δυσάρεστο είναι ότι η κρίση και προέρχεται αλλά και περνάει (ενισχυμένη) στην πραγματική οικονομία. Συγκοινωνούντα τα δοχεία.

Εφόσον λοιπόν αυτό επιβεβαιωθεί ή, μάλλον, εφόσον δεν υπάρξει τρόπος ενίσχυσης της ρευστότητας και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης σε δανείζοντες και δανειζομένους, η πτώση που έρχεται για τις μετοχές θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που οι τεχνικές αναλύσεις περιγράφουν.

Τον τελευταίο βέβαια λόγο δεν τον έχουν οι άνθρωποι. Τον έχει ο Θεός. Και στην περίπτωσή μας, ο Θεός του χρήματος. Να είστε σίγουροι ότι ο συγκεκριμένος Θεός δεν πρόκειται να αφήσει να έρθει η συντέλεια του κόσμου. Δεν βολεύεται με αυτό ούτε και ο ίδιος.

Δηκτικός


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v