Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τετάρτης

Ξεκινά σήμερα η διαπραγμάτευση των 255.579 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Τρ. Κύπρου που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών. Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, από σήμερα έως τις 25 Ιανουαρίου, μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdogan.

Η ατζέντα της Τετάρτης
Σήμερα, Τετάρτη

Εταιρικές πράξεις

* Ξεκινά σήμερα η διαπραγμάτευση των 255.579 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της ”ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ” που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από το προσωπικό του συγκροτήματος.

Διάφορα

* Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, από σήμερα έως τις 25 Ιανουαρίου, μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdogan. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι δύο Πρωθυπουργοί θα εξετάσουν θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος.

* Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης θα παρουσιάσει στις 11.30, σε συνέντευξη Τύπου τα αποτελέσματα των Συμβουλίων Eurogroup και Ecofin (21-22/1/2008). Η συνέντευξη θα δοθεί στην αίθουσα 305Β του ΥΠ.ΟΙ.Ο. Στις 13.00, ο Υπουργός θα παραστεί σε εκδήλωση στο ΕΛΚΕ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

* Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά θα συναντηθεί σήμερα και ώρα 11:00 π.μ. με το προεδρείο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ). Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Σταδίου 29.

* Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θα παρουσιάσει σήμερα στις 14:30 στα γραφεία της Αντιπροσωπείας (Βασ. Σοφίας 2 – Αίθουσα ”Γ. Σιώτη”) την Πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας και ανταγωνιστικότητας.

* Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης, θα παρευρεθεί σήμερα και ώρα 09.00, στις εργασίες της δημόσιας διαβούλευσης του ΟΑΣΑ, στο ξενοδοχείο Park, για την κατάρτιση του ”Γενικού Σχεδίου Μεταφορών της Αττικής”. Σκοπός της σύνταξης του Γενικού Σχεδίου Μεταφορών της Αττικής από τον ΟΑΣΑ, είναι η δημιουργία ενός ορθολογικού, ενιαίου και ευρέως αποδεκτού σχεδίου ανάπτυξης των Δημόσιων Μεταφορικών Συστημάτων της Αττικής για την ερχόμενη 15ετία.

* Συνεδριάζει η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ στις 09:30, στο αμφιθέατρο της Συνομοσπονδίας (Πατησίων 69) με θέματα συζήτησης: Εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και οι Απεργιακές Κινητοποιήσεις. Η Διοίκηση της ΓΣΕΕ, θα συζητήσει και θα αξιολογήσει τις εξελίξεις στα μεγάλα και κρίσιμα θέματα όπως είναι το Ασφαλιστικό και η ΕΓΣΣΕ και θα λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις για την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων των εργαζομένων.

* Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ένωση Ιδιοκτητών Ελλάδος παραθέτουν συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15,Αθήνα, στις 12:30 πμ.

Διεθνή

Ευρωζώνη

- Ομιλία του Προέδρου της ΕΚΤ, Trichet

- Βιομηχανικές παραγγελίες (Νοέμβριος).

- Δείκτης βιομηχανίας PMI (Ιανουάριος).

- Δείκτης υπηρεσιών PMI (Ιανουάριος).

- Ομιλία μέλους της ΕΚΤ κ. Tumpel-Gugerell

Γαλλία

- Καταναλωτικές δαπάνες (Δεκέμβριος).

Γερμανία

- Ομιλία Υπουργού Οικονομικών κ. Glos

Μεγάλη Βρετανία

- Ανακοίνωση για το ΑΕΠ (Δ’ Τρίμηνο).

- Δημοσίευση πρακτικών συσκέψεως (9-10/1) BoE

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v