Αναπνέει ο ΟΠΑΠ, βυθίζεται η αγορά...

Κερδίζει, με την υποστήριξη ισχυρών ”χεριών” το Στοίχημα ο ΟΠΑΠ και αποφεύγονται τα χειρότερα για τους θεσμικούς. Επιβεβλημένη τώρα η κίνηση διανομής προμερίσματος και η εμμονή των αρμοδίων στις χθεσινές δεσμεύσεις τους. Στον ΟΤΕ, πλέον, εναπόκεινται τεχνικά πολλές ελπίδες για αντίδραση, καθώς η αγορά βρίσκεται 30 μονάδες κάτω από τις 2.000.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα όριά της αντέδρασε η αγορά, με την εμπορευσιμότητα στη μετοχή του ΟΤΕ να επιβεβαιώνει τη διάθεση πλήρους αποχώρησης όσων ρευστοποιούν το τελευταίο δίμηνο, αλλά και κάποιων θετικών ενδείξεων να διαμορφώνονται.

Στις 1.966 μονάδες, οριακά χαμηλότερα της περιοχής που είχε αναφερθεί στο προηγούμενο σχόλιο, ”κράτησε” ο Δείκτης, παραπέμποντας σε σπουδή ”κλεισίματος” short θέσεων κυρίως σε Συμβόλαια του FTSE 20. Εάν εξαιρέσουμε τον ΟΤΕ, όπου τεχνικά από αυτά τα επίπεδα δικαιολογείται αντίδραση, οι περισσότερες μετοχές του FTSE 20 παρουσιάζουν μάλλον προβλέψιμη εικόνα.

Κυρίως η Εθνική μπορεί να προσεγγίσει πάλι τα 18 ευρώ, η δε ΔΕΗ τα 14,6 ευρώ. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι πως ”κράτησε” ο ΟΠΑΠ, καθώς μετά τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, η στήριξη και από την πλευρά των κυρίων αναδόχων ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Το ευχάριστο είναι πως οι επιμέρους δείκτες μετοχών εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης παρουσιάζουν τεχνικά καλύτερη εικόνα και σήμερα από ό,τι η υψηλή κεφαλαιοποίηση. Εάν μάλιστα, εξασθενίσουν κάπως οι πιέσεις κυρίως στη Γερμανία, θα πρέπει να αναμένεται αντίδραση του Δείκτη και πάλι προς τις 2.000 μονάδες.

Μεταξύ των μετοχών που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, πέραν της σταθερής Elbisco, της... Hitech, του αγαπημένου μας ΟΠΑΠ, ξεχωρίζει από τον όμιλο της Βιοχάλκο, η Σιδενόρ. Ίσως η μόνη που έχει τόσο καλό εξάμηνο και προοπτικές να αντιδράσει στη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v