Στο... 2.004,22 η Σοφοκλέους !!!!!!!

Οι ρευστοποιήσεις θέσεων σε ”βαρειά χαρτιά” κυριάρχησαν στη σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, όπου δοκιμάστηκε το ψυχολογικό όριο των 2.000 μονάδων. Απώλειες 3,81% για ΟΤΕ, 3,65% για ΟΠΑΠ, 3,64% για Panafon, στα 6,6 ευρώ η Intracom, ενώ 279 μετοχές έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τραγική ειρωνεία, αλλά το κλείσιμο του γενικού δείκτη στις 2.004,22 μονάδες δημιουργεί εύλογα συνειρμούς. Οι απώλειες σε ποσοστό, περιορίστηκαν τελικά στο 1,90% αν και ενδοσυνεδριακά, περίπου 15 λεπτά πριν την λήξη της συνεδρίασης, ο δείκτης έγραφε ”χαμηλό” στις 1998 μονάδες.

Τι θα μπορούσε να συνεφέρει έστω και πρόσκαιρα την αγορά μας. Ίσως το περιεχόμενο των δηλώσεων αργότερα σήμερα, των Μπους και Γκρίνσπαν, αν και οι προσδοκίες δεν είναι πολλές.

Από τους επιμέρους δείκτες θετικά έκλεισε μόνο αυτός των εταιρειών αξιοποίησης ακινήτων, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε, με 3,19%, ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών.

Μαζικό, θα λέγαμε από την αρχή μέχρι και το τέλος, το ”ξεφόρτωμα” κυρίως των ξένων στον ΟΤΕ, επιβάρυναν το κλίμα και άφησαν ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης, που εξανεμίστηκαν μόλις βγήκαν πωλητές στην μετοχή του ΟΠΑΠ.

Για την μετοχή του ΟΠΑΠ λίγο πολύ οι ενστάσεις, επισημάνσεις, καταγράφηκαν στα προηγούμενα σχόλιά μας. Αυτό που μας ανησυχεί είναι το κρέμασμα της μετοχής του ΟΤΕ. Αυτό γιατί η κατάρρευση του οργανισμού εγκυμονεί σαφώς περισσότερους κινδύνους, έχει περισσότερους αποδέκτες και θύματα, απ’ ότι το ”Στοίχημα” του ΟΠΑΠ.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε με 3,47% και ο κλάδος των εταιριών ψυχαγωγίας. Ελάχιστες οι μετοχές που αντέδρασαν ανοδικά, με την κίνηση της Hitech να ”βγάζει μάτια”.

Μεταξύ των κινηθέντων κόντρα στο ρεύμα θα πρέπει να αναφερθούν οι Imperio, Despec Πολυμέσα, ΑΝΕΚ προνομιούχος, Frigoglass, Fintexport, Γκάλης και λίγες ακόμη. Στον αντίποδα 258 περιδινήθηκαν χαμηλότερα.

Από τις μετοχές του FTSE20, πέραν του ΟΤΕ σημαντικές πιέσεις δέχθηκαν οι: Vodafone, Alpha, και λιγότερο η ΔΕΗ.

Οι συναλλαγές των 73,6 εκατ. ευρώ θεωρούνται αρκετές για μια πτωτική συνεδρίαση, δεν παραπέμπουν όμως σε ”γενικευμένη εκποίηση” (sell off).

Αυτό όμως που χρήζει προσοχής και θα αναλυθεί διεξοδικά αύριο, είναι οι σε μορφή ντόμινο δρομολογούμενες εξελίξεις, με αφορμή και τη νέα σημερινή υποχώρηση της μετοχής του ΟΤΕ.

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, οι μετοχές: Τζιρακιάν Προφίλ, Ιντερσάτ, Lavipharm, Τασόγλου, Stabilton (κοινές), ΑΝΕΚ, Νηρεύς, ΟΤΕ, Ράδιο Κορασίδης και Intrakom Κατασκευές.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές: Stabilton (κοινές), ΑΝΕΚ, Αγροτική Ασφαλιστική, Δρομέας, ΕΧΑΕ, Ακρίτας, Intrakom Κατασκευές, PC Systems και Μινωικές Γραμμές.

Η συνολική αξία του τζίρου ανήλθε στα 74 εκατ. ευρώ (-5,13% σε σχέση με τη συνεδρίαση της Τετάρτης) εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρώ αποτέλεσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα (60.000 τεμαχίων έκαστο) του ΟΠΑΠ στην τιμή των 10.06 ευρώ αντίστοιχα.

Πραγματοποιήθηκε επίσης ένα πακέτα 20 τεμαχίων των Επενδύσεων Εργασίας στην τιμή των 1,31 ευρώ, ένα πακέτο 70 τεμαχίων της Εθνικής Τράπεζας στην τιμή των 18,66 ευρώ και ένα πακέτο 10.000 τεμαχίων της Intralot στην τιμή των 17,84 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκε τέλος ένα πακέτο 816.250 τεμαχίων της P&K στην τιμή των 0,75 ευρώ και ένα πακέτο 400 τεμαχίων της Alpha Bank στην τιμή των 15,04 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v