Φουσκωμένοι... λογαριασμοί του ΟΤΕ στο ΧΑΑ

Συνεχίζονται οι πωλήσεις μετοχών του ΟΤΕ, με την τιμή να υποχωρεί χαμηλότερα των 13 ευρώ, δοκιμάζοντας νεύρα, στηρίξεις και αντοχές της αγοράς. Όλως συμπτωματικώς, η έκθεση της PriceWaterhouseCoopers για τη RomTelecom είχε δημοσιοποιηθεί μόλις δύο εβδομάδες μετά την αιφνίδια–εσπευσμένη μετοχοποίηση τμήματος του Οργανισμού.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε οριακό σημείο η μετοχή του ΟΤΕ, καθώς με συναλλαγές περίπου 140.000 τεμαχίων την πρώτη ώρα, υποχωρεί χαμηλότερα των 13, θέτοντας σε δοκιμασία την ”στήριξη” των 12,9 ευρώ.

Κρίνοντας από τις συναλλαγές άλλων μετοχών του FTSE 20, για παράδειγμα της Εθνικής, όπου η εμπορευσιμότητά της δεν ξεπερνά τα 8.000 τεμάχια, δικαιώνεται η εκτίμηση όσων επικεντρώνονται στη μετοχή του Οργανισμού.

Βέβαια, πτωτικά κινούνται στην πλειονότητά τους οι μετοχές του FTSE 20, με την Ιντρακόμ να υποχωρεί προς το προηγούμενό της ”χαμηλό”, ενώ ανάλογες πιέσεις δέχεται και η μετοχή της Vodafone/Panafon.

Στις 2.025 μονάδες η στήριξη του Δείκτη, τις περίπου 1.041 του FTSE 20, φαίνεται ότι θα δοθεί μέχρι τέλους μάχη ώστε να μην χαθούν θέσεις ”αγοράς” που έχουν ληφθεί στον FTSE 20 με ορίζοντα τις 1.085 μονάδες του συγκεκριμένου δείκτη.

Εντελώς διαφορετική, η εικόνα στη μεσαιο-μικρή κεφαλαιοποίηση, με την τιμή του Κορδέλλου να πλησιάζει στο ”δίπλωμά” της σε λιγότερο από δύο μήνες. Για την επόμενη ώρα, προέχει η… στήριξη στη μετοχή του Οργανισμού ή εν πάσει περιπτώσει η αντίδραση άλλων μετοχών του FTSE 20 με πιθανότερη αυτή της Εθνικής σε επίπεδα υψηλότερα των 18,2 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v