Σημαντικές oι πιέσεις στον ΟΤΕ

Συνεχίζεται το ”σκούπισμα” στα χαμηλά της αγοράς με μόνη αρνητική εξαίρεση, τις σημαντικές πιέσεις που ασκούνται στη μετοχή του ΟΤΕ, ύστερα και από τη (νέα) έκθεση της Deutsche Bank, που μειώνει την τιμή στόχο. Χρήζουν προσοχής οι θέσεις που ανοίγονται ”χαμηλά” στα ΣΜΕ του FTSE 20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συναλλαγές, 16 εκατ. ευρώ που παραπέμπουν σε ”στέγνωμα” της αγοράς και ισχυρές πιέσεις στη μετοχή του ΟΤΕ είναι τα δύο μέχρι στιγμής άξια αναφοράς στη συνεδρίαση.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο ΟΤΕ, καθώς με συναλλαγές 2 εκατ. τεμαχίων (έως τις 13.30) υποχωρεί κατά 2,2%, επιβεβαιώνει τη γενικότερη επιφυλακτικότητα ξένων και εγχώριων θεσμικών. Στα προβλήματα του Οργανισμού, ειδικότερα σε αυτά που αφορούν στην παρουσία του σε ξένες αγορές, έχουμε κατ’ επανάληψη αναφερθεί.

Από την άλλη, οι συναλλαγές, είναι τόσο λίγες, όσο χρειάζεται για να διαμορφωθεί μια βραχυ-μεσοπρόθεσμη στήριξη, ικανή να σηματοδοτήσει την αναμενόμενη καθαρά τεχνικής φύσεως αντίδραση. Είναι προφανές ότι ”μαζεύουν” Συμβόλαια του 20άρη προς τις 1.025 – 1.030 μονάδες του FTSE 20, καθώς εκτιμάται ότι το ανοδικό διάλειμμα των ξένων αγορών μπορεί να συντηρηθεί για ακόμη δύο – τρεις συνεδριάσεις.

Οι συναλλαγές στη μετοχή της ΔΕΗ, είναι ενδεικτικές του τι γίνεται αυτή τη στιγμή στην αγορά, και πως επιχειρείται από ορισμένους η συγκέντρωση δυνάμεων στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Από τη μικρο-μεσαία κεφαλαιοποίηση, τα παράπονά μας ούτως ή άλλως ήταν λίγα, πόσο μάλλον αυτή την περίοδο, που αν μη τι άλλο, οι ενεργοί παίκτες προσπαθούν και με το παραπάνω.

Άξια αναφοράς η συνεχιζόμενη αντίδραση στη μετοχή του Κορδέλου, στα υπόψιν μετοχές της... κατηγορίας Space, Datamedia και ενδεχομένως Hitech, καθώς θα είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών σε ενδεχόμενη αντίδραση των blue chips.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v