Θολό το τοπίο στη Σοφοκλέους

Καθώς η Σοφοκλέους οδεύει προς το προηγούμενο χαμηλό, η εκτίναξη του πληθωρισμού και η επιβράδυνση του ΑΕΠ προστίθενται στην κακή εικόνα των εξαμήνων των εταιριών. Μοναδική ελπίδα η τεχνική αντίδραση, ενώ η ενδεχόμενη ”διάσπαση” σημείων στήριξης, καθιστούν προβληματική τη χρηματοδότηση δανείων και λοιπών υποχρεώσεων των εταιριών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η νέα έξαρση του πληθωρισμού, η επιβράδυνση ανάπτυξης του Εθνικού μας Προϊόντος, αποτελούν ακόμη μια ένδειξη που αναδεικνύει σταδιακά το μέγεθος του προβλήματος. Δυστυχώς, το πρόβλημα υπάρχει και... στρουθοκαμηλίζοντας, δεν επιλύεται.

Οδεύουμε, χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις και διάθεση προς την επιβεβαίωση του προηγούμενου χαμηλού, της 24ης Ιουλίου. Το ζητούμενο είναι, τι θα γίνει στη συνέχεια, εάν και εφόσον δεν αποφευχθεί το μοιραίο. Ήδη, ο ΜΚ 40 και ο SC 80 κινούνται στα όρια των ”χαμηλών” τιμών τους.

Ελάχιστα υπολείπεται ο FTSE 20, αν και όπως όλα δείχνουν τα Συμβόλαια θα πιέσουν τον δείκτη χαμηλότερα και των 1.035 μονάδων. Το δυσάρεστο είναι ότι οδηγούνται σε συνολικότερη καταγραφή χαμηλού, όλο και περισσότερες μετοχές του 20άρη χωρίς να διαφαίνονται προσπάθειες στήριξης – αντίδρασης.

Μοιρολατρικά οι όποιες ελπίδες εναπόκεινται στο ενδεχόμενο αντίδρασης από την περιοχή πέριξ των 2.025 μονάδων. Πρέπει όμως για πολλοστή φορά να επιστήσουμε την προσοχή των αρμοδίων και όποιου εν πάσει περιπτώσει ενδιαφέρεται για την αγορά, πως ενδεχόμενη ”διάσπαση” σημείων στήριξης, θα καθιστούσαν προβληματική τη χρηματοδότηση δανείων, λοιπών υποχρεώσεων και ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στις ”ενεχυριασμένες” θέσεις τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v