Εισαγόμενη άνοδος στη Σοφοκλέους (update)

Η μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ τον Αύγουστο σε συνδυασμό με τη μικρότερη του αναμενόμενου αναθεώρηση προς τα κάτω των εκτιμήσεων της Intel, δημιουργoύν προυποθέσεις για θετικό άνοιγμα στη Wall, γεγονός που αποτυπώθηκε στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και στη Σοφοκλέους προς το κλείσιμο με επίκεντρο τις τράπεζες και τον ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χάνει πόντους το ”μέτωπο” δίνοντας χώρο στην αμφιβολία και την επιφύλαξη. Έχουν αποκτήσει θα λέγαμε ”μυθικό” χαρακτήρα αυτές οι συνεδριάσεις, κρίσιμες όσο καμία άλλη. Επισημαίνεται για πολλοστή φορά πως αν διασπαστούν στηρίξεις χρηματοδότησης δανείων ορισμένων μετοχών, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

Οι γνωρίζοντες, σαφώς ξέρουν καλύτερα από εμάς το μέγεθος του προβλήματος και διακατέχονται από μεγαλύτερη αγωνία – ανησυχία. Το ανησυχητικό είναι πως μετοχές, στις οποίες καταβλήθηκε για εύλογους λόγους προσπάθεια να κρατηθούν, πολύ γρήγορα έδειξαν ευάλωτες όσο και τις προηγούμενες ημέρες.

Από τεχνικής πλευράς, τα περιθώρια υποχώρησης του Δείκτη, σήμερα, είναι θα λέγαμε οριακά, στην περίπτωση που δεν αντιδράσει από τις 2.055 μονάδες ο Δείκτης. Βέβαια, τα Συμβόλαια που μας ενδιαφέρουν δεν έχουν εξαργυρωθεί ακόμη, καθώς τράπεζες, ΟΤΕ και μια – δύο ακόμη μετοχές του FTSE 20 συντηρούν την ασθενή τάση. Αναμφίβολα θα δοθεί μάχη χαρακωμάτων στο τελευταίο ημίωρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v