Προβληματίζει η συμπεριφορά του FTSE 20

Πρόσκαιρη ήταν η αντίδραση, και όπως όλα δείχνουν με αφορμή το αρνητικό γύρισμα του DAX, δίνει τη θέση της σε ερωτήματα και επιφυλάξεις για τη συνέχεια. Είναι ενδεικτικό ότι, στα υψηλά του Γενικού Δείκτη (2.097,5) τα Συμβόλαια του FTSE 20 ”γύρισαν” από τις 1.071,5 μονάδες και, μάλιστα, με discount.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αντίδραση, πρόσκαιρη ήταν, και όπως όλα δείχνουν φεύγει, δίνοντας τη θέση της περισσότερο σε ερωτήματα και επιφυλάξεις για τη συνέχεια.

Είναι ενδεικτικό ότι, στα υψηλά του Δείκτη (2.097,5), ”γύρισαν” από τις 1.071,5 μονάδες και με discount, μάλιστα, τα Συμβόλαια του FTSE 20. Η επιφυλακτική εικόνα που εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, η γρήγορη διόρθωση του DAX, ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά πώλησης των εγχώριων θεσμικών.

Η ούτως ή άλλως προβληματική διαγραμματική απεικόνιση συγκεκριμένων μετοχών του FTSE 20 επίσπευσε εκ νέου τις ρευστοποιήσεις τους. Αιφνίδια η αναστροφή της τάσης για τη μετοχή της Ιντρακόμ, προς τα 7,15 ευρώ, θα λέγαμε ότι έδωσε έγκαιρα τον τόνο για αυτό που ακολούθησε.

Χαμηλότερες τιμές και για τις Βιοχάλκο, Cosmote, OTE, μετέδωσαν το ανάλογο κλίμα και στα ”μεσαία”. Είναι επίσης χαρακτηριστική η ευκολία και η προθυμία των πωλητών στη μετοχή της Hitech, που μετά το +60% ”γύρισε” και αυτή στο κόκκινο.

Δύσκολη, ομολογουμένως η συνέχεια, με τα Συμβόλαια να παραμένουν σε discount και την τεχνική απεικόνιση δεικτοβαρών μετοχών να παραμένει σε οριακά σημεία. Ούτως ή άλλως κάτι τέτοιο, που θα καθιστούσε συνολικότερα επιφυλακτική την αγορά είχε καταγραφεί και πριν την αρχή της συνεδρίασης. Αποκτά, γι’ αυτό το λόγο, ιδιαίτερη σημασία η μάχη που –και λόγω ΔΕΘ- θα δοθεί προς το κλείσιμο και ενδεχομένως αύριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v