Ηλιαχτίδα φωτός στο κλείσιμο του ΧΑΑ !

Σε θετικό πρόσημο πέρασε στο κλείσιμο η Σοφοκλέους μετά το μπαράζ φορολογικών ελαφρύνσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Κέρδη για τις τράπεζες (0,87%) και την περιφέρεια (0,71%), ενώ μετά το κλείσιμο στο ΧΑΑ σημειώθηκε με ακραίο τρόπο το πέρασμα σε long θέσεις στο ΧΠΑ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εάν υποθέσουμε, πως η σημερινή αντίδραση, δεν ήταν μια, ακόμη προσπάθεια άνωθεν στήριξης ενόψει της ΔΕΘ, και με αφορμή τις κυβερνητικές αποφάσεις για τις φοροελαφρύνσεις, θα περιοριστούμε στα απλά τεχνικά και μόνο, στοιχεία.

Αναμφίβολα θετική η υπέρβαση των 2.100 μονάδων, με τον δείκτη να κερδίζει 0,24%, με συναλλαγές περίπου 68 εκατ. ευρώ, ο δείκτης έκλεισε στις 2104,62 μονάδες. Δεύτερη ενθαρρυντική ένδειξη, ήταν η έντονα ανοδική αντίδραση των συμβολαίων, ειδικότερα του FTS20 αμέσως μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης στο ΧΑΑ.

Η αντίδραση, μεθοδική και συγκροτημένη μετά τις 15.30, στόχευσε σε συγκεκριμένες δεικτοβαρείς μετοχές. Αρχικά ήταν η Alpha, ακολούθησαν Εμπορική, Eurobank και Εθνική, διόρθωσε η Intrakom και η 3E, βγήκαν αγοραστές στα χαμηλά της ΔΕΗ και του ΟΠΑΠ.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε θετικά, κατά 0,87%, των Εκδόσεων κατά 0,50%, των Κατασκευαστικών 1,59%, ενώ χαμηλότερα κυμάνθηκαν ασφαλιστικός, μετάλλων, κλωστοϋφαντουργικών, τσιμέντων, τροφίμων και τηλεπικοινωνιών.

Σαφώς περισσότερες οι κερδισμένες, σήμερα μετοχές, με τις Rainbow, Σαραντόπουλο, Χάλυβα, Ολυμπιακή Τεχνική και λοιπών αυτής της κατηγορίας, να αποκομίζουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Θα σταθούμε στην πρωινή μας αναφορά, όπου επισημαίνονταν η long θέση που έχει λάβει ισχυρότατο θεσμικό σχήμα, ποντάροντας στην αντίδραση του FTS20 προς τις 1.100 μονάδες.

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, οι μετοχές: Ράδιο Αθήναι (κοινές), Ράδιο Κορασίδης, Plias, ΕΣΧΑ, Αγροτική Ασφαλιστική, Fourlis, Διεκάτ, Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος, Πετζετάκις (κοινές) και Αλουμίνιο Ελλάδος.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές: Αγροτική Ασφαλιστική, Τράπεζα Κύπρου και Μινωικές Γραμμές.

Σε υψηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή της Λάμψα, αυξημένη κατά 4,51%, στα 7,42 ευρώ.

Η συνολική αξία του τζίρου ανήλθε στα 55 εκατ. ευρώ (-22,54% συγκριτικά με τη συνεδρίαση της Δευτέρας) εκ των οποίων τα 3,83 εκατ. ευρώ αποτέλεσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκαν τρία πακέτα (60.000 τεμαχίων έκαστο) του ΟΠΑΠ στην τιμή των 10,40 ευρώ αντίστοιχα και ένα πακέτο 160.000 τεμαχίων της θεμελιοδομής στην τιμή των 3,98 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκε επίσης ένα πακέτο 500.000 τεμαχίων του Μπαλάφα στην τιμή των 2,86 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v