ΧΑΑ: Στα όρια των 2.100 με μικρό τζίρο

Οι σημαντικές πιέσεις στην Alpha (2,98%), στον ΟΤΕ (-2,21%) και στην Εθνική (-1,06%) με χαμηλό τζίρο έφεραν στα όρια των 2.100 μονάδων τη Σοφοκλέους, σε μία συνεδρίαση, όπου έλειψε ο ”φυσικός ηγέτης” που θα αναλάβει τα ηνία για τη διαμόρφωση της ψυχολογίας και της τάσης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Mε το... αριστερό ξεκινά ο μήνας, που εκτός του άλλων αποκτά ιδιαίτερη σημασία για λόγους που θα εξηγηθούν στην συνέχεια.

Σε επίπεδο δείκτη, με τζίρο 71 εκατ. ευρώ, υποχώρησε στις 2.099,56 μονάδες (-1,39%).

Πιέστηκαν τα ”βαριά χαρτιά” κράτησαν τα μικρομεσαία, παραπέμποντας σε προηγούμενη κίνηση, μετοχών αυτής της κατηγορίας.

Κυρίως, λόγω των σημαντικών απωλειών του τραπεζικού δείκτη (-1,26%) λόγω της Αlpha, πιέστηκε χαμηλότερα ο FTSE 20 στις 1.071 μονάδες, (με ενδοσυνεδριακά χαμηλό στις 1.067).

Ικανοποιητική κρίνεται η συμπεριφορά από τους κλάδους κλωστουφαντουργίας, τροφίμων, χονδικού εμπορίου.

Από τις λίγες μετοχές που κατάφεραν να κινηθούν κόντρα στο ρεύμα, ξεχώρισαν οι Medicon, Κορδέλλου, Βαρβαρέσσος, ΑΛΤΕΡ, Εlmec.

Απρόσμενη η πίεση και η υποχώρηση με αυξημένη προσφορά για τη μετοχή της 3E, χαμηλότερα των 16 ευρώ.

Η συγκεκριμένη περίπτωση επαναφέρει στο προσκήνιο την τακτική ” του κλεισίματος θέσεων στο 9μηνο”.

Βέβαια μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου υπάρχει καιρός δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ρευστοποίησης – κατοχύρωσης, κυρίως, κερδών από την πλευρά ορισμένων διαχειριστών ή ακόμα και επιχειρηματιών.

Η ουσία πάντως για την αγορά αφορά στην απουσία ”φυσικού ηγέτη” που θα μπορούσε να δημιουργήσει την είδηση, την τάση, την ψυχολογία.

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, οι μετοχές: Διεκάτ, ΓΕΚ, Ιντρακόμ, Βιοχάλκο, Αγροτική Ασφαλιστική, Τασόγλου, Πετζετάκις (κοινές), Σωληνουργία Κορίνθου, Αλουμίνιο Ελλάδος και Stabilton (κοινές).

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές: Αγροτική Ασφαλιστική, Σωληνουργία Κορίνθου, Veterin, Ιντρακόμ και Τράπεζα Κύπρου.

Η συνολική αξία του τζίρου ανήλθε στα 71 εκατ. ευρώ (μειωμένη κατά 46,62% έναντι της συνεδρίασης της Παρασκευής) εκ των οποίων τα 25,85 εκατ. ευρώ αποτέλεσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 4.700.000 τεμαχίων της Βιοχάλκο στην τιμή των 5,50 ευρώ και ένα πακέτο 10 τεμαχίων της Αγροτικής Τράπεζας στην τιμή των 7,94 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v