Σε τεντωμένο σχοινί η Σοφοκλέους

Στην Εθνική, κατά κύριο λόγο, πέφτει το βάρος ”συντήρησης” του FTSE 20, ο οποίος δεν θα πρέπει να υποχωρήσει χαμηλότερα των 1.085 μονάδων, καθώς πιέζεται από τον ΟΤΕ που ανακοίνωσε μείωση της κερδοφορίας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ήταν στραβό το κλήμα, το πιέζει και ο... ΟΤΕ, κινείται χαμηλότερα η αγορά. Η μετοχή του Οργανισμού είναι σήμερα ο ”υποτιμητικός ιός” που οδηγεί τον FTSE 20 μία ανάσα από την κρισιμότατη στήριξη των 1.085 μονάδων.

Στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές 450.000 μετοχών, σε σχέση με τις 390.000 που συνολικά είχαν κινηθεί χθες. Αφορμή θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι αποτελεί η νέα αναθεώρηση της τιμής στόχου προς τα 16 ευρώ από την Salomon SSB.

Ακριβώς στο όριο των 14,8 ευρώ η μετοχή της Alpha, κάπως καλύτερη η Εθνική, πληρώνει τα του εξαμήνου της η ΕΥΔΑΠ, στα 7,8 ευρώ η Ιντρακόμ, θα χρειαστούν πολλές βοήθειες και στηρίξεις για να αποφευχθεί το χειρότερο.

Από τη μέχρι στιγμής συμπεριφορά της φαίνεται ότι η μετοχή της Εθνικής παίρνει το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης για να κρατηθεί η αγορά.

Παρόλα αυτά, σε περίπου 120 μετοχές καταγράφονται θετικές ενδείξεις, χρήσιμες για τη συνέχεια. Δικαιολογημένη για παράδειγμα η αντίδραση της Σιδενόρ, με καλό εξάμηνο, κοντά στην υψηλή τιμή έτους ο Βάρδας, συνεχίζει η Ντεσπέκ, εμφανίζουν αυξημένη εμπορευσιμότητα οι ΔΟΛ, Μοχλός, Νάουσα, Alfa Alfa, Δάριγκ, Delta Singular, Άκτωρ και για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση η Μουζάκης.

Ενθαρρυντική ένδειξη η αντίδραση των ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, Panafon, Πλαίσιο, Παντεχνική, και ορισμένων ακόμη μετοχών αυτής της κατηγορίας που υπό καλύτερες προϋποθέσεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κλίμα προς το κλείσιμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v