Προσπαθεί να... φυλαχτεί η Σοφοκλέους

Κρατά ικανοποιητικά η Σοφοκλέους -σε σχέση με τη βουτιά του DAX- τουλάχιστον σε επίπεδο Δείκτη, αν και η εικόνα είναι αρνητική σε ό,τι αφορά στη συμπεριφορά μετοχών. Χαμηλότερα των 1.105 βρίσκεται ο FTSE 20, ενώ και ο τραπεζικός έχει υποχωρήσει στις 3.478.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεδρίαση για γερά νεύρα η σημερινή που σίγουρα δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε. Στη δίνη της προεκλογικής, έντονης για τα γερμανικά δεδομένα, αντιπαράθεσης, βυθίζεται ο DAX χαμηλότερα και των 3.600 μονάδων.

Κρατά η Σοφοκλέους, τουλάχιστον σε επίπεδο Δείκτη, αν και η εικόνα είναι αρνητική σε ότι αφορά στη συμπεριφορά μετοχών. Χαμηλότερα των 1.105 μονάδων ο FTSE 20, καθώς ο τραπεζικός έχει υποχωρήσει στα 3.478,6. Η μετοχή της Εθνικής είχε φανεί από χθες αδύναμη και γι’ αυτό δεν είχαν επενδυθεί προσδοκίες σε αυτήν.

Αδύναμη όμως εμφανίζεται η μετοχή της Alpha που βρίσκεται σε διακύμανση οριακά υψηλότερα της πρώτης περιοχής ”στήριξης” των 14,9 ευρώ. Η μετοχή του ΟΠΑΠ έχει αυξημένη, συγκριτικά με χθες, εμπορευσιμότητα, τιμή στα περίπου 10,5 ευρώ, τη στιγμή που χθεσινή έκθεση της SSSB δίνει και πάλι τιμή στόχο στα 13 ευρώ (βλ.συνοδευτικό υλικό). Η μετοχή της ΔΕΗ στα 15,14 – 15,24 ευρώ κινείται οριακά χαμηλότερα με ενθαρρυντικό στοιχείο τη μέχρι στιγμής περιορισμένη προσφορά.

Από τους επιμέρους δείκτες, τις μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζουν οι Συμμετοχών, Διυλιστηρίων, ενώ ο μόνος που κινείται με κέρδη είναι ο δείκτης της Ψυχαγωγίας. Σε ό,τι αφορά στον τραπεζικό, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ”άνοιξε” στις 3.508,6 μονάδες με ”κενό” δηλαδή, έναντι του χθεσινού κλεισίματός του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v