Εμμένει στην άμυνα το ΧΑΑ, φως... από ΔΕΗ

Η ανάμικτη αίσθηση που δημιουργούν τα αποτελέσματα εξαμήνου των εισηγμένων δείχνει να επαληθεύει τη ρήση πως ”όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά”. Σε λογικά επίπεδα μέχρι στιγμής Alpha, Εθνική και ΟΤΕ, ”βάζει πλάτη” η ΔΕΗ και κινούνται οι κάθε λογής... φιλότεχνοι, βλέπε Βάρδας, της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Πολλά και χρήσιμα τα συμπεράσματα που μας προσφέρει με τη μέχρι τώρα συμπεριφορά της η αγορά. Τόσο σε επίπεδο Δείκτη όσο και μετοχών. Καθοριστικής σημασίας για την όλη προσπάθεια που καταβάλλεται, η περιορισμένη προσφορά, άρα ελεγχόμενη απορρόφηση, στις Alpha, Εθνική και ΟΤΕ.

Όχι μόνο ”κρατούν” τις στηρίξεις τους, συντηρώντας τον FTSE 20 υψηλότερα των 1.110 μονάδων, και τον Γενικό στο εύρος 2.155 – 2.165, αλλά δίνουν περιθώριο… χώρου σε ορισμένους ”μεσαίους” να κινηθούν. Η περίπτωση των Βάρδα, Informatics, Sex Form, είναι χαρακτηριστική.

Σε ό,τι αφορά στη μετοχή που έχουμε επενδύσει σήμερα προσδοκίες για την στήριξη της αγοράς, τη ΔΕΗ, επιβεβαιώνεται η διάθεση των αγοραστών που ζητούν οτιδήποτε προσφέρεται από τα 15,08 ευρώ και υψηλότερα. Η μετοχή της Εθνικής, κυμαίνεται μεταξύ 19,55 – 19,7 ευρώ, της Alpha μεταξύ 15,20 – 15,28 συντηρώντας ζωντανές εκτός των άλλων τις φήμες που φέρνουν όλο και κοντύτερα τους δύο ομίλους.

ΣΗΜ: Απρόσμενα δυσάρεστη για τους πολλούς η πίεση, με αυξημένες συναλλαγές, στη μετοχή της Chipita, που έρχεται όμως να επιβεβαιώσει παλαιότερες επιφυλάξεις όσων τους τελευταίους δύο μήνες δεν μπορούσαν να εξηγήσουν την ”ταλαιπωρία” της μετοχής στο ταμπλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v