Εξίσου κρίσιμο το δεύτερο ημίχρονο στο ΧΑΑ

Όλα υπό έλεγχο,δεδομένης και της αρνητικής πορείας των ευρωπαϊκών αγορών, θα μπορούσαμε να πούμε, με τη βεβαιότητα ότι για όσο διάστημα ο Δείκτης υποχωρεί ήπια, ουδείς θα μας παρεξηγήσει. Προέχει η συντήρηση της αγοράς στα τρέχοντα επίπεδα, καλοδεχούμενη η συμπεριφορά των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, άξιοι συγχαρητηρίων οι των Εθνικής, Alpha και η αγορά μας –ευτυχώς- καλά κρατεί.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επαρκείς οι μέχρι στιγμής στηρίξεις, αρκεί η θετική αφορμή από τη Ν. Υόρκη, να έρθει το αργότερο αύριο. Μέχρι στιγμής με συναλλαγές, που παραπέμπουν σε λογική προσφορά – ελεγχόμενη απορρόφηση, ο FTSE 20 συντηρείται υψηλότερα των 1.110 μονάδων, με τον Δείκτη να παραμένει εντός του ”μαξιλαριού” ασφαλείας.

Με συναλλαγές λιγότερες των 40.000 μετοχών, η Alpha ”αφήνεται” προς τα 15,05 – 15,10 ευρώ, ενώ ανάλογη εικόνα εμφανίζεται και στον τίτλο της Εθνικής. Δεν χρειάζεται να προκαλέσει η αγορά μας, αλλά με τη μέχρι στιγμής σχέση πωλητών – αγοραστών έως και θετικά θα μπορούσε να κλείσει η συνεδρίαση, εάν ορισμένοι το επεδίωκαν.

Δεν συντρέχουν βέβαια τέτοιοι λόγοι, κατά συνέπεια θα αρκεστούμε στην δύο ζωνών άμυνα προς τις 2.155 μονάδες. Η ΔΕΗ επιβεβαιώνει τις προσδοκίες μας, καθώς με συναλλαγές 150.000 τεμαχίων στις πρώτες δύο ώρες κερδίζει έδαφος προς τα 15,3 ευρώ, διατηρώντας ενεργή την ανοδική της τάση. Εάν μάλιστα το μεσημέρι, στην κρίσιμη συνάντηση των αναδόχων, ρυθμιστούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες, τότε η μετοχή της Επιχείρησης, ανεβάζει από μόνη της τον πήχη υψηλότερα.

Με κάνα – δυο θετικές εκτιμήσεις – εκθέσεις ξένων θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο ανάλογο με αυτόν του ΟΠΑΠ. Όχι πως η μετοχή του Οργανισμού, τα πηγαίνει άσχημα, πόσο μάλλον που επισημοποιήθηκαν χθες τα δύο νέα παιχνίδια του.

Στα ”μεσαία – μικρά” η κατοχύρωση ρευστότητας από κερδοφόρες θέσεις ήταν αναμενόμενη και φυσιολογική, εντύπωση όμως προκαλεί η ταχύτατη μετακύλιση κεφαλαίων προς άλλους τίτλους αυτή της κατηγορίας. Τα… λόμπι ήρθαν για να μείνουν και εκτός των άλλων να αιμοδοτούν καθημερινά τα ισχνά δημόσια έσοδα.

ΣΗΜ: Ο γράφων, όπως και ο καθένας, δεν διαθέτει μόνο μνήμη χρηματιστηριακή και δη επιλεκτική. Ας μας επιτραπεί η υπέρβαση που αφορά στην υπενθύμιση της ”Μικρασιατικής Μνήμης”. Χαρισμένο στους υπέρμαχους της συνδιοργάνωσης 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v