Ψάξτε για τους ”νικητές” του εξαμήνου

Οπως φαίνεται οι ελπίδες για ανάκαμψη στις αγορές γίνονται ολοένα και λιγότερες, επηρεάζοντας την έτσι κι αλλιώς ”δυσκίνητη” Σοφοκλέους. Τι μένει, για όσους δεν αρκούνται στο... trading ; Η αυστηρή - πολύ αυστηρή - επιλογή εταιριών, που ”δικαιώνουν” τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ψάξτε για τους ”νικητές” του εξαμήνου
Oι ελπίδες για σταθεροποίηση του Dow Jones πάνω από τις 9000 μονάδες (ένα σημείο με μεγάλη σημασία για την περαιτέρω εξέλιξη των τιμών), γίνονται ολοένα και λιγότερες, ενώ σε πτωτική τροχία κινούνται και οι αγορές της Ευρώπης.

Στο ίδιο μοτίβο, με τον δικό της -δυσκίνητο τόσο στην άνοδο όσο και στην πτώση- τρόπο, η Σοφοκλέους δεν κατάφερε να κρατηθεί πάνω από τις 2150 μονάδες και μάλλον, σύμφωνα με κάποιους τεχνικούς αναλυτές, ετοιμάζεται να δοκιμάσει ακόμη χαμηλότερα επίπεδα.

Κοινώς, το ”καλοκαιρινό ράλι” μάλλον έμεινε στα ”χαρτιά”, ενώ η έλευση του φθινοπώρου φαίνεται να φέρνει νέα σύννεφα στις αγορές.

Για όσους δεν διακατέχονται από ιδιαίτερη αισιοδοξία, πλην όμως αναζητούν ευκαιρίες μεσομακροπρόθεσμης τοποθέτησης, η ”λύση” πρέπει να αναζητηθεί σε εκείνες τις 15-20 εταιρίες (δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι περισσότερες από τόσες) που παρουσιάζουν αυτή την περίοδο δύο πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:

- Περιλαμβάνονται στη ”λίστα αγορών” τουλάχιστον δύο-τριών μεγάλων χρηματιστηριακών (που έχουν και ”δυνατά” τμήματα αναλύσεων)

- Ικανοποίησαν ή και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις-προσδοκίες των αναλυτών που τις παρακολουθούν.

Οπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα (σχετικό θέμα υπάρχει στο ΜΕΤΟΧΟ που κυκλοφορεί) οι εταιρίες αυτές παρουσιάζουν σχεδόν όλες καλύτερη απόδοση σε σχέση με το γενικό δείκτη, ενώ οι περισσότερες εξ αυτών καταγράφουν θετική απόδοση στο τρέχον έτος.

Μη σας φαίνεται παράξενο, η εποχή των αναλύσεων - ή αν προτιμάτε των αναλυτών- έρχεται και στη Σοφοκλέους, τώρα που το εύκολο κέρδος έχει γίνει... δύσκολο!!!

Για να μην λησμονούμε όμως και τις τυχόν...”διαπλοκές”, (τόσα είδαμε και μάθαμε το τελευταίο διάστημα, στην... υπερ-ώριμη αγορά των ΗΠΑ) το ζητούμενο είναι η κάθε εταιρία να μην προτείνεται μόνον από μία χρηματιστηριακή, αλλά από περισσότερες, έτσι για.... να είμαστε και πιο ήσυχοι!!!

Γ. Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v