Ουδεμία διάθεση αυτονόμησης του ΧΑΑ

Στη ρότα των διεθνών αγορών κινήθηκε σήμερα η Σοφοκλέους, μη δείχνοντας καμμία διάθεση αυτονόμησης από την αρνητική πορεία των διεθνών αγορών. Ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες, την Intracom (-4,41%), ενώ η αναλογία ανοδικών προς πτωτικές διαμορφώθηκε στο 1/5.

Καμία διάθεση αυτονόμησης από τη διεθνή τάση σήμερα στη Σοφοκλέους, καθώς ο συνδυασμός των χειρότερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται (με κάποιες ”φωτεινές” εξαιρέσεις) από τις εισηγμένες, σε συνάρτηση με το αρνητικό διεθνές κλίμα οδήγησαν εκ νέου σε πτωτική τροχιά το Γενικό Δείκτη τιμών αλλά και την ευρύτερη αγορά.

Η κίνηση του τραπεζικού κλάδου (-1,41%) ήρθε να αναδείξει το ότι η πρόσφατη ανάκαμψη, απόρροια σεναρίων, ήταν εν τέλει ”κούφια”, όπως επίσης και το ότι σε κρίσιμες περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε, συγκεκριμένοι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως αυτός της Alpha Bank (-2,9%) δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τα επίπεδα στα οποία βρίσκουν στήριξη.

Σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, οι απώλειες 1,18% που σημειώθηκαν (2.138,18 μονάδες) σίγουρα δεν είναι μεγάλες, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι διεθνείς αγορές έχουν ήδη απολέσει 10-25% από τα υψηλά της τελευταίας εβδομάδας. Στον ίδιο βαθμό όμως, είναι εξαιρετικά δύσκολό να είναι κανείς αισιόδοξος για τη μέλλουσα τάση, από τη στιγμή που στο εξωτερικό η τάση παραμένει ως έχει.

Παράλληλα, πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η Intracom (-4,4%) για άλλη μια μέρα επιβάρυνε τα μέγιστα τον FTSE-20, ενώ από καθαρά τεχνικής σκοπιάς, τα 86 εκ. ευρώ του τζίρου (2,9 εκ. σε πακέτα) σίγουρα δεν αποτελούν επίπεδα ρευστότητας που να είναι ”επιθυμητά”, πόσο μάλλον όταν η συνεδρίαση υπήρξε καθαρά πτωτική.

Τέλος, να τονίσουμε ότι στην αγορά παραγώγων, παρά την ύπαρξη υποτιμήσεων της τάξης του 1-1,5% στα ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE-20 συνεχίστηκαν οι πωλήσεις, κάτι που ενδεχομένως αντικατοπτρίζει την πεποίθηση των θεσμικών χαρτοφυλακίων ότι ο Γενικός Δείκτης θα ”δοκιμάσει” άμεσα το επίπεδο των 2.100 μονάδων.

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, οι μετοχές: Alfa Alfa Συμμετοχών, ΑΛΤΕ, Chipita, Iντρακόμ, Ζήνων Ρομποτική, Αγροτική Ασφαλιστική, Τασόγλου, Αγροτική Τράπεζα, Ιντρακόμ Κατασκευές και ΕΣΧΑ.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές: ΑΛΤΕ, Ζήνων Ρομποτική, Αγροτική Ασφαλιστική, Ιντρακόμ Κατασκευές, Κανάκης και Alter.

Σε υψηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή της Informatics, αυξημένη κατά 6,12%, στα 4,16 ευρώ.

Ο συνολικός τζίρος ανήλθε στα 86 εκατ. ευρώ (αυξημένος κατά 2,38% συγκριτικά με τη χθεσινή συνεδρίαση) εκ των οποίων τα 2,8 εκατ. ευρώ αποτέλεσαν προσυμφωνημένα πακέτα.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 195.000 τεμαχίων της Θεμελιοδομής στην τιμή των 4,02 ευρώ, ένα πακέτο 113.200 τεμαχίων της CPI στην τιμή των 5,40 και ένα πακέτο 62.450 τεμαχίων του ΟΠΑΠ στην τιμή των 10,44 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκε επίσης ένα πακέτο 50.000 τεμαχίων της Coca Cola στην τιμή των 16,64 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v