Εντείνονται οι πιέσεις στο ΧΑΑ (update)

Εντείνονται προς το κλείσιμο της συνεδρίασης οι πιέσεις στο ΧΑΑ, οι οποίες πλησιάζουν το 2% για τον ΟΤΕ και την Εθνική και το 3% για την Alpha, με αποτέλεσμα ο Γ.Δ. να υποχωρεί κάτω από τις 2.100 μονάδες. Στο 1/5 η σχέση ανοδικών προς πτωτικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αγορά δεν είναι μόνο ο Δείκτης, δεν είναι όμως ούτε μόνο ΔΕΗ και ΟΠΑΠ. Εγκλωβισμένος σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών ο Δείκτης, μια ανάσα μόλις 8-10 μονάδων από το ”κενό” που τεχνικά έχει αποκτήσει ”χαρακτηριστικά στήριξης”.

Στις 3.375 ο τραπεζικός δείκτης, κυρίως λόγω Alpha, σύρει χαμηλότερα τον FTSE 20 προς τις 1.070 μονάδες. Η μετοχή της Alpha, με συναλλαγές μόλις 48.000 τεμαχίων υποχωρεί κατά 2,5% προς τα 14,2 ευρώ.

Αναδεικνύεται αναμφίβολα στον αρνητικό πρωταγωνιστή της ημέρας, που σε συνδυασμό με την ”κόπωση” που εμφανίζει η μετοχή του ΟΤΕ, καθιστά δυσχερή την όποια προσπάθεια αντίδρασης.

Το παράδοξο είναι ότι με σχετικά λίγες συναλλαγές υποχωρεί σημαντικά και η τιμή της μετοχή της 3E, ενώ σταθερά χαμηλότερα των 7,8 ευρώ κυμαίνεται η Ιντρακόμ.

Λίγες οι περιπτώσεις μετοχών που κινούνται ανοδικά ή με απώλειες μικρότερες του Δείκτη, με τον Καλπίνη να διευρύνει τα κέρδη του, τις Κεραμεία Αλλατίνη και Τεχνική Ολυμπιακή –λόγω εξελίξεων στο θέμα του καζίνο- να αντιδρούν ανοδικά, και τον ΟΠΑΠ να εμφανίζει κέρδη, το όποιο ενδιαφέρον περιορίζεται σε ακόμη μικρότερο τμήμα της αγοράς.

Στα ενθαρρυντικά, τα μικρά έστω κέρδη μετοχών όπως Datamedia, Notos, Πετρόπουλος, Πλαστικά Θράκης, Σιδενόρ, Elmec αλλά και των Panafon, Τιτάν, Άκτωρ, ΟΛΘ, ΕΛΤΕΧ κυρίως όμως η ανάσχεση της πτωτικής τάσης για τη μετοχή της Chipita.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v