Με ξένα.... κόλυβα (για λίγο ακόμη)

Τη θυμάστε τη φορολογική μεταρρύθμιση; Ώρα να την ξεχάσετε. Οπως και τις ελπίδες για σημαντικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ. Τις έφαγε λέει η... συγκυρία και το... τέρας (του πληθωρισμού). Περιοριστείτε σε ”ξαναζεσταμένες” υποσχέσεις, κι αυτές με... ”ξένα κόλυβα”.

Με ξένα.... κόλυβα (για λίγο ακόμη)
Για μία ακόμη φορά, οι πολιτικοί που ουσιαστικά διαφεντεύουν πλήρως την οικονομιά- και μοιράζουν κατά το δοκούν, ένα μέρος της πίτας στους επιχειρηματικούς παράγοντες- έσπευσαν το Σαββατοκύριακο να μας ενημερώσουν διά του Τύπου ότι δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά πράγματα.

Αυτή τη φορά οι φρούδες ελπίδες που εντέχνως καλλιεργήθηκαν για να διαψευστούν, έχουν σχέση κυρίως με τις έως πρότινος διαρρεόμενες, ”ριζικές αλλαγές στη φορολογία”.

Αυτή τη φορά ο ”κίνδυνος” υποτίθεται ότι πηγάζει από τη διεθνή οικονομική συγκυρία και από τον αυξανόμενο πληθωρισμό. Οχι, μη σας φαίνετε, το γεγονός ότι το κράτος εξακολουθεί να δαπανά τεράστια ποσά με ανορθολογικό τρόπο δεν παίζει ρόλο, ούτε το γεγονός ότι δεν έχουν προχωρήσει οι αλλαγές που έπρεπε να γίνουν. Η ρημάδα η συγκυρία φταίει.

Κι έτσι, επειδή κάποιος πρέπει να την πληρώσει, θα την πληρώσουν οι φορολογούμενοι πολίτες. Που ως εργαζόμενοι καλούνται να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι προς όφελος της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας μιας και οι περισσότεροι επιχειρηματίες τα λεφτά που πήραν με τη σέσσουλα από τη Σοφοκλέους τα τελευταία χρόνια, τα έκαναν... πασατέμπο.

Δεν πρέπει όμως να διαμαρτυρόμαστε διότι υπάρχουν και οι υποσχέσεις για τη... μάσα που έρχεται. Ενα τρίσ., λέει, θα πάει στη πληροφορική, αρχίζουν και τα προγράμματα από το Γ΄ ΚΠΣ για τους μικρομεσαίους, είναι και η Ολυμπιάδα, οπότε που θα πάει, θα κυκλοφορήσει ”φρέσκο χρήμα”. Τίνος χρήμα;

Ξένο χρήμα, αφού ”ο Θείος από το Αμέρικα” αντικαταστάθηκε από το ”Θείο απ’ τας Ευρώπας” που ακόμη - για λίγο ακόμη- στέλνει τα... εμβάσματα.

Για λίγο ακόμη, οι πολιτικοί μας μπορούν να μιλούν για ανάπτυξη, εκσυγχρονισμό και άλλα διάφορα, με ξένα κόλυβα. Για λίγο ακόμη όσοι επιχειρηματίες βρέθηκαν στον αφρό απλά εκμεταλλευόμενοι κρατικές σχέσεις και διαπλοκές για να κάνουν την αρπαχτή τους, μπορούν να ελπίζουν στα ξένα κόλυβα που τους μοιράζουν οι πολιτικοί.

Για λίγο ακόμη...

Υ.Γ. Τα πράγματα στο εξωτερικό φαίνεται ότι αρχίζουν πάλι να σκουραίνουν μετά το ισχνό summer rally. Tα εξαμηνιαία αποτελέσματα στη Σοφοκλέους τώρα θα γίνουν αντικείμενο πραγματικής επεξεργασίας και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ευχαριστήσουν κανένα, με εξαίρεση 30-40 εταιρίες (ίσως να λέω και πολλές) που πάνε κόντρα στο ρεύμα.

Προσωπική άποψη; Λάβετε τα μέτρα σας, γιατί τα πράγματα τους επόμενους μήνες ίσως αποδειχθούν δύσκολα.

Γ. Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v